Dev moda şirketi iflasın eşiğinde: Ekonomik krize daha fazla dayanamadı

Dev moda şirketi iflasın eşiğinde: Ekonomik krize daha fazla dayanamadı
Ekonomik krize daha fazla dayanamayan 150 yıllık moda şirketi iflasın eşiğine geldi.

Almanya'da her yeni gün, bir iflas haberiyle başlaması, ekonomik krizin artan bir endişe kaynağı oluşturmasına neden oluyor.

Ekonomik zorlukların boyutları gün geçtikçe derinleşiyor ve ciddiyetini artırıyor.

Hamburger Traditionsmodehaus Gosche meldet Insolvenz an

150 YILDIR FAALİYET GÖSTERİYORDU

Hamburg merkezli moda perakendecisi Gosche, 150 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren köklü bir marka olarak iflas başvurusunda bulundu.

Şehrin farklı semtlerinde, özellikle Blankenese, Groß Flottbek ve Eppendorf gibi bölgelerde bulunan mağazalarıyla tanınan şirket, kökenlerini 1867 yılına, Hansa kentinde kuruluşuna dayandırıyor.

Şirketin mali zorlukları, online ticaretteki rekabetin yanı sıra "tüketicilerin genel harcama isteksizliği" ile ilişkilendiriliyor.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un da beğendiği markalardan biri olduğu söylenen Gosche'ye, başvurunun sonucunda geçici iflas yöneticisi atanmış durumda.

Şirketin devir sürecinde, şu anda birkaç potansiyel alıcı ile görüşmelerin devam ettiği ifade ediliyor ve devir işlemleri tamamlandığında marka, mevcut ismi ve şubeleriyle faaliyetlerine devam edeceği belirtiliyor.

irketin devir sürecinde, şu anda birkaç potansiyel alıcı ile görüşmelerin devam ettiği ifade ediliyor ve devir işlemleri tamamlandığında marka, mevcut ismi ve şubeleriyle faaliyetlerine devam edeceği belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar