Sarallar davasında flaş gelişme: Firari örgüt yöneticisi yakalandı

Sarallar davasında flaş gelişme: Firari örgüt yöneticisi yakalandı
Sarallar davasında firari olan örgüt yöneticisi Cem Esmer yakalandı.

İstanbul'da, 'Sarallar' olarak bilinen suç örgütüne yönelik 169 sanığın yargılandığı davada mahkeme, firari sanıklardan ve örgüt yöneticilerinden olduğu iddia edilen Cem Esmer'in yakalandığını duyurarak ara kararını açıkladı. İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5 gün boyunca devam eden duruşmada, 5 tutuksuz sanık ile sanık avukatları hazır bulundu.

Mahkeme, ara kararında, İlyas Saral'ın lideri olduğu ve kamuoyunda 'Sarallar' olarak bilinen organize suç örgütü davasında sanık İlyas Saral'ın avukatlarına, sanığı sonraki celse için hazır etmeleri için süre verilmesine karar verdi. Ancak, hazır edilmediği takdirde İlyas Saral hakkında yakalama kararı çıkarılma ihtimalini belirtti.

Mahkeme ayrıca, Almanya'da bulunduğu ve soruşturma kapsamında yakalandığı bildirilen sanık Cem Esmer için kırmızı bülten formu düzenlenmesine ve aynı şekilde sanık Ozan Murat Yılmaz için de kırmızı bülten formu düzenlenmesine hükmetti.

Eksikliklerin giderilmesi durumunda dosyanın mütalaa için Cumhuriyet Savcısı'na gönderilmesine karar veren mahkeme, haklarında adli kontrol tedbiri devam eden sanıkların savunmalarının alınmış olması nedeniyle bu tedbirlerin kaldırılmasına hükmetti. Duruşmayı erteleyerek, eksikliklerin giderilmesi halinde mütalaa hazırlanacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar