İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan İYİ Parti lideri Meral Akşener’e ulaşım yanıtı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan İYİ Parti lideri Meral Akşener’e ulaşım yanıtı
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, büyükşehirlerin ulaşım meselesiyle ilgili İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in eleştirisinin hatırlatılması üzerine, “Konuşmasında İstanbul adını duymadım, acaba gözden mi kaçırdım? İstanbul adı geçiyor muydu? Ben bilmem, ben kendimi ilgilendirmiyorum. Neden böyle bir yönü değiştirdiniz anlamadım. Belki başka bir kenti işaret etmiştir.” ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yenikapı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen “2. İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı/Zirvesi” etkinliğine katıldı.

Konuşmasının ardından fuarı ziyaret eden İmamoğlu, basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevapladı.

imamoglu1.jpg

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile buluşmasına ilişkin bir soru üzerine İmamoğlu, İnce ile fikir paylaşımında bulunduklarını belirtti.

Görüşmelerinin sıradışı bir durummuş gibi algılanmasına üzüldüğünü ifade eden İmamoğlu, Muharrem İnce’nin, CHP’den İzmir adayı olacağı konusunun konuşmalarında yer almadığını aktardı.

İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İstanbul ulaşımına yönelik olumsuz eleştirilerinin hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:

imamoglu3.jpg

MERAL AKŞENER’İN SÖZLERİNİ HİÇ ÜZERİME ALMADIM

“Ben konuşmasında İstanbul adını duymadım, acaba gözden mi kaçırdım? İstanbul adı geçiyor muydu? Ben bilmem, ben kendimi ilgilendirmiyorum. Neden böyle bir yönü değiştirdiniz anlamadım. Belki başka bir kenti işaret etmiştir Sayın Meral Akşener. Çünkü genel olarak… İstanbul yok içinde. ‘Bize şu, şu kenti vadedenler, şu, şu kenti yaşatıyorlar’ diye genel olarak bir değerlendirmede bulunduğunu düşünüyorum. Birincisi, hiç ama hiç kendimi ilgilendirmiyorum.”

imamoglu2.jpg

İYİ PARTİ’NİN KARARINA SAYGILIYIZ AMA TABANIN SESLERİNİ DUYMAK GEREKİR

İYİ Parti’nin Genel İdare Kurulu’nda (GİK) yerel seçimlerde CHP ile işbirliği önerisini reddetmesini yorumlayan İmamoğlu, “Sayın Akşener ile İYİ Parti’yle, İYİ Parti’nin örgütüyle, İstanbul’daki temsilcileriyle görüşmeler birdenbire bitmez. Genel İdare Kurulu elbette önemli bir kuruldur. Partinin karar verme mekanizmasıdır. Bu karara elbette hepimiz saygı gösteririz ama toplumsal tabandaki sesleri duymak ve bu seslerin yanında örgütlere, teşkilatlara olan yansımasını da hissederek eğer bir sorumluluk varsa, görev varsa tekrar görüşmek de olabilir.” değerlendirmesini yaptı. İmamoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun, İBB başkan aday adaylığına başvurmasına ilişkin soruya ise, “Daha gerçek sorulara yanıt verelim.” cevabını verdi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar