Özgür Demirtaş: Refah içinde mi yaşamak istiyorsunuz...

Özgür Demirtaş: Refah içinde mi yaşamak istiyorsunuz...
Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş refahın artmasına yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Türkiye'nin ekonomik durumuna dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Demirtaş, sosyal medya platformları üzerinden ekonominin toparlanması ve refahın artması için adalet, hukukun üstünlüğü ve bağımsız kurumların hayati önemini vurguladı.

X hesabından yaptığı paylaşımda, "Ekonominin kalkınması için öncelikle adaletin sağlanması gerektiğini" belirtti.

Demirtaş, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Ekonomi düzelsin mi istiyorsunuz? Önce ADALET diyeceksiniz. Midenize ekmek mi girsin istiyorsunuz? Önce HUKUK diyeceksiniz? Refah içinde mi yaşamak istiyorsunuz? Kurumlar BAĞIMSIZ olsun diyeceksiniz…”

zgur-demirtas-paylasim.png

DÜŞÜŞ OLACAK DEMİŞTİ

Geçtiğimiz Perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizinde değişiklik yapmayarak faiz oranını yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı. TCMB Para Politikası Kurulu, Başkan Fatih Karahan yönetiminde gerçekleştirilen toplantı sonrasında kararını duyurmuştu.

Toplantı sonucunda, politika faizi olarak belirlenen bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 50 seviyesinde sabit kaldı. Merkez Bankası'nın aldığı bu kararın ardından ekonomist Özgür Demirtaş'tan yorumlar geldi.

Demirtaş, Merkez Bankası'nın faiz kararını eleştirerek, "Merkez Bankası'nın faiz kararını hatalı buluyorum. Haziran sonrası enflasyon düşüşü olacak ama bu herkesin bildiği baz etkisi nedeniyle olacak." şeklinde değerlendirmelerde bulunmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar