Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

'Saçma' bir olay

Yılın son gününü beklerken sağdan soldan iyi haberler okuyup yaşam enerjimi yükseltmeye çalışıyor olsam da ne yazık ki bu pek mümkün olmuyor. İnsanların sokakta yürürken başlarına gelen trajik yaralanma ya da ölüm haberlerine denk geliş sayımız ne kadar çok arttı.

Düşünsenize yataktan kalkarken o gün yakınınızda olan bir kavgada ateşlenmiş silahtan çıkan saçmaların sizin bedeninize girerek geceyi hastanede geçirmek zorunda kalacağınızı kim bilebilir.

Bu tarz şeyleri film ya da dizilerde gördüğünüzde ne kadar 'saçma' bir şey diye içinizden geçirseniz de gerçek hayat çok 'saçma' sebeplerle sokağın orta yerinde yüzünüze bir tokat atabiliyor.

Böylesine sebepler yüzünden yaralanmak ya da hayatını kaybetmek ne kadar acı olsa da günün sonunda buna neden olan şeyin silahlanma yarışı olduğu da aşikâr...

Silah sahibi olmak o kadar sıradan bir şey ki şimdilerde marketlerde ikinci yağı almamız yasaklanmışken ikinci hatta üçüncü silahı almak son derece kolay!

Hatta ve hatta iş o kadar 'saçma' boyutlara varmış durumda ki düğünde arkadaşının boynuna şaka amaçlı pompalı tüfek bile takıldı. Düğüne gelen davetliler bu şakayı büyük bir olgunlukla karşılarken, takı merasimi sunumunu yapan kişinin, "Şeytan doldurmasın, şöyle güzel bir alkış alabilir miyiz?" demesiyle salonda büyük alkış kopması da düğünlerde havaya açılan ateşler sonucu ölen yüzlerce kişinin mezarında ters dönmesine yol açtı.

Yolda yürürken vurulan insanlara dair haberler yapılırken kimi zaman benzer durumda arada kalıp hayatını kaybeden hayvanlara da rastlıyoruz.

Sokak ortasında içine silahların da dahil olduğu kavgaların artması son derece üzücü ve rahatsız edici bir durumken nedense bu tarz kavgaların pek çoğunda rastgele açılan ateşler sonucu sokaktan geçen bir çocuğun ya da kadının hayatını kaybetmesi neden gündem yapılmıyor neden tartışma programlarına konu olmuyor anlamak mümkün değil.

Bu tarz haberlerin geçmişine baktığınızda yıllar öncesine kadar gidenlerine rastlamak mümkün... Son zamanlarda silahlanmanın böylesine hızlı bir şekilde artmasıyla hatta düğünlerde şaka amaçlı takı olarak takılmaya başlanmasıyla birlikte artık sokakta huzur içinde yürümek bile mümkün değil.

Kaldırımda yürürken araba çarpar, sokakta yürürken 'saçmalar' yaralar, trafikte ters yönde karşılaştığınız bir aracın sürücüsü arabasından çıkıp size saldırır hatta aynanızı kırar, bir pitbull okul bahçesine dalıp öğrencilere saldırır... Kısacası günden güne önümüzü görmemizi engelleyen yoğun bir sis bulutu kapladı ortalığı...

Bu kadar talihsiz ve bazen 'saçma' kazalar arasında başınıza gök taşı düşme ihtimalini de yabana atmamak gerek her ne kadar sayısal olarak çok düşük ihtimaller arasında bulunuyor olsa da yukarıda sıraladığım trajik kazaların da insanın başına gelme olasılığı çok çok yüksek olmasa gerek!

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları