Rusya'nın Karadeniz sahili ölü kuşlarla doldu taştı

Rusya'nın Karadeniz sahili ölü kuşlarla doldu taştı
Rus yerel medyasının yayınladığı sekiz bin ölü kuşun gökyüzünden yağdığı sahillerin görüntüsü dehşete düşürdü. Bilim insanları, yeni bir salgından korkuyor. Geçen hafta içinde Rusya'nın başka bir bölgesinde 300' yakın kuzgun ölmüştü.

Yeryüzünün en büyük yüzölçümüne sahip ülkesi Rusya'da, bir haftada ikinci kez gizemli bir şekilde gökyüzünden ölü kuşların yağması bütün dünyada şok etkisi yarattı.

Sibirya'nın ardından bu kez Rusya'nın 2014'te ilhak ettiği Karadeniz kıyısındaki Kırım'da binlerce kuş öldü, uluslararası medya 'kıyamet' başlıkları attı.

Yerel medya, Karadeniz'in iç kısmında yer alan Azak Denizi'ndeki Sivaş Körfezi ve Arabat Oku sahillerinin yaklaşık sekiz bin ölü kuşla kaplandığını bildiriyor.

6159630f86b245278c66812d.jpg

Sahilleri kaplayan kuşlar arasında karagerdanlı dalgıç kuşu, deniz güvercinleri ve martılar var. Rus televizyonları Kırım sahillerinden yaptıkları yayınlarla felaketi izleyicilerine aktarıyor.

Kırım Federal Üniversitesi'nden ekolojist Grigory Prokopov, "Binlerce ölmüş kuş kaydettik. Çoğunluğu zehirlenmiş gibi görünmüyordu. Belirtiler kuşların hastalanıp öldüğünü gösteriyor" deyip ekliyor:

"Bu merkezi sinir sistemindeki bir hasara çok benziyor. Yüksek ihtimalle bir çeşit virüs. Ancak nihai yargıya veterinerlerin araştırması ulaşacak."

6159630e86b245278c668127.jpg

Rus medyası, Karadeniz kıyısını kıyamet filmlerine benzeten ölü kuşların çoğunun göçmen olduğunu ve Kırım sahillerinde kış mevsimini geçirdiklerini kaydetti.

Yerel halk, yoğun hava kirliliği nedeniyle kuşların ölmüş olabileceğini düşünüyor. Uzmanlar ise, hayvanların toplu şekilde ölümlerinin yeni bir 'kuş gribi' belirtisi olmasından korkuyor.

(MİLLİYET)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar