Eşekler evlenip balayına gitti! Hem altını hem kocayı kaptı

Eşekler evlenip balayına gitti! Hem altını hem kocayı kaptı
Antalya’da dünyada milyonda bir rastlanabilecek olay hem şaşırttı hem de güldürdü. Bu nikah diğerlerinden çok başka, işte sebebi!

Antalya'nın Kumluca ilçesinde düzenlenen nikah merasimi gören herkesi şaşkınlığa uğrattı. Ortaköy Mahallesi'nde eşeklerin neslinin tükenmesini önlemek amacıyla sembolik bir nikah töreni gerçekleştirildi.

nesli-tukenmesin-diye-eseklere-semboli-49838-1.jpg

GELİN ALMA MERASİMİ DE VAR

Nikah öncesi eşekler gelinlik ve damatlık giydirilerek süslendi ardından gelin alma merasimi gerçekleştirildi. Dişi eşekler, traktör kasasına bindirilerek nikahın yapılacağı alana taşındı. Bu sıra dışı etkinlikte traktörü durduranlara zarf içinde para dağıtıldı. Sembolik nikah, köy halkı ve nikah şahitlerinin huzurunda gerçekleştirildi.

nesli-tukenmesin-diye-eseklere-semboli-49838-3.jpg

BAŞKANDAN EŞEKLERE BEŞİ BİR YERDE!

Nikahın ardından eşeklere Köy Muhtarı Halime Kaya tarafından beşi bir yerde altın ve Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce tarafından nal takıldı.

Köy halkı, eşeklere sevgi gösterisi olarak marul, salatalık, havuç ve ot ikram etti. Sonrasında ise eşekler traktöre bindirilerek balayına gönderildi. Yapılan bu özel etkinliğe Türk Halk Müziği şarkıcısı Aydın Aydın da katıldı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar