Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

10-02-24-01-gun-page-0001-2-001.jpg

HIRSIZLIKTA ‘EKONOMİK KRİZ’ KAYNAKLI PATLAMA

Güvenlik şirketi Securitas, Türkiye'deki güvenlik olaylarına ilişkin verileri yapay zeka analiziyle değerlendirerek bir rapor hazırladı. Analize göre, hırsızlık vakaları %51'i aşarak en yaygın suçlar arasında yer aldı. 2023 yılında ekonomik krizin etkisiyle hırsızlık olayları rekor seviyeye ulaştı. Türkiye'de faaliyet gösteren uluslararası güvenlik şirketi Securitas'ın analizine göre, hırsızlık vakaları yanı sıra gasp ve vandallıkta da artış bekleniyor.

Raporda, Türkiye'de 800 bini aşkın güvenlik bildirimine dayanarak yapılan analizde, 2023 yılında hırsızlık vakalarının %51.1 ile en büyük güvenlik riski olduğu belirlendi. Bu durum, güvenlik birimlerinin yaptığı her iki bildirimin birinin hırsızlıkla ilgili olduğunu gösteriyor. Diğer güvenlik bildirimleri ise %10.4 yangın, %9.8 tıbbi acil durum, %7 trafik kazası, %2 asayiş ve %1 mülke izinsiz girme gibi olaylardan oluştu.

Securitas Türkiye Başkanı Murat Köseoğlu'nun verdiği bilgilere göre, 2023'te hırsızlık vakaları en fazla perakende sektöründe görüldü ve özellikle AVM'lerde yoğunlaştı. AVM'lerdeki kamera arızası, ürünlerin açıkta bırakılması ve güvenlik sistemlerindeki açıklar, hırsızlık riskini arttırıyor. Konutlarda ise hırsızlık ihbarları yaz aylarında ve tatil dönemlerinde artarken, perakende sektöründe kış aylarında, turizmde ise yaz aylarında görülüyor. Tesis hırsızlıkları ise özellikle Marmara Bölgesi'nde yoğunlaşıyor.

Son üç yılda yaşanan güvenlik risk verileri üzerinden yapay zeka analizi, hırsızlık riskinin bu yılın ilk üç ayında %15 civarında azalacağını gösteriyor. Ancak yine de hırsızlık, gasp ve vandallık gibi suçlar yüksek seviyelerde devam edecek.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar