Celal Şengör’den korkutan deprem açıklaması! 7.6 büyüklüğünde olacak binlerce kişi ölecek... Meğerse yıllar önce...

Celal Şengör’den korkutan deprem açıklaması! 7.6 büyüklüğünde olacak binlerce kişi ölecek... Meğerse yıllar önce...
Jeolog Celal Şengör'ün yıllar önce bir programda verdiği çarpıcı tahmin, İstanbul'un gelecekte karşılaşabileceği büyük bir doğal felaketin potansiyel boyutlarını bir kez daha gözler önüne getirdi.

Celal Şengör, "Tarihin Arka Odası" adlı programda gazeteci ve tarihçi Murat Bardakçı'nın sorduğu "İstanbul depremi büyük mü olacak?" sorusuna verdiği cevapta, beklenen depremin büyüklüğünü ve potansiyel can kayıplarını dile getirdi.

Şengör'ün yıllar önceki bu tahmini, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin ardından İstanbul'un beklenen büyük depremi üzerine artan endişelerle tekrar gündeme geldi. Deprem uzmanlarının uzun süredir üzerinde durduğu bu konu, İstanbul'un jeolojik yapısı ve fay hatlarının incelenmesiyle ilgili yapılan çalışmalarla da desteklenmekte.

76-buyuklugunde-olacak-100-bin-kisi-olecek-ac9v.webp

'7.6 BÜYÜKLÜĞÜNDE OLACAK, 50 BİN-100 BİN KİŞİ ÖLECEK'

Şengör'ün o soruya verdiği yanıtta belirttiği gibi, İstanbul'un büyük bir depremle karşılaşma olasılığına karşı hazırlıklı olunması gerektiği vurguluyor. Şengör tahmini, en büyük depremin 7.6 büyüklüğünde olabileceğini ve bu durumun 50 bin ila 100 bin arasında can kaybına neden olabileceğini öne sürüyor.

16543996-728xauto-1675755594-wnkh.webp

İşte Şengör'ün o soruya verdiği yanıt:

"En büyük 7.6 tahmin ediyoruz. Ve tarihi depremlere baktığımız zaman da tahminimiz bu fayın olduğu gibi kırılabileceği şekilde. (...) Tahmin edilen 50 bin ila 100 bin arasında ölüm bekleniyor..."

9.jpg

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar