Ramazan ayına günler kala belli oldu! Emekli ikramiyesine yapılacak zam ortaya çıktı

Ramazan ayına günler kala belli oldu! Emekli ikramiyesine yapılacak zam ortaya çıktı
2023'ün ilk zamlı ikramiyeleri Ramazan Bayramı'ndan önce hesaplara yatacak. Emekliye yapılacak zam ise ramazan ayına günler kala belli oldu. Ankara kulislerinden sızan bilgiye göre ikramiyelere bu yıl rekor bir zam gelecek.

2018 yılından beri emeklilere senede 2 kez ödenen emekli ikramiyelerine, bu yıl daha önce görülmemiş bir zam yapılması gündemde. 

Ülkede artan enflasyon, hayat pahalılığı ve emekli maaşlarının yıldan yıla erimesine karşın AKP hükümeti, 5 yıllık sürede emekli ikramiyelerine yalnızca 100 liralık zam yapmayı uygun gördü. 14 Mayıs''ta yapılması planlanan seçimlerde, EYT''lilerin de dahil olmasıyla birlikte sayıları 15 milyonu geçecek olan emeklileri memnun etmek ve oy tercihlerini kendilerinden yana kullanmalarını sağlamak için hazinenin ağzını sonuna kadar açmaya hazırlanan iktidar, emekliye rekor seviyede bir ikramiye zammı yapmaya hazırlanıyor. 

2 BAYRAMDA 6000 TL ÖDENMESİ GÜNDEMDE

Açıkladığı rakamlar şaibeli olmasına karşın, yalnızca TÜİK verileri baz alındığında dahi, 5 yıllık enflasyon farkı ile 2018 yılında ödenen 1000 liralık emekli ikramiyesinin bugünkü karşılığı 3700 lirayı geçmiş durumda. Söz konusu rakamları Meclis''e taşıyan ve emekliye 3500 lira ikramiye verilmesini teklif eden İYİ Parti''nin sunduğu öneri ise AKP''li ve MHP''li milletvekilleri tarafından geçtiğimiz aylarda reddedilmişti.

İYİ Parti''nin önerisinden bir miktar daha düşerek, emekliye bayramda 3000 TL ödemeye hazırlanan iktidar ise müjdeyi Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın duyurması için hazırlıklara başlamış durumda. 

Kısadalga.net yazarı Mehmet Çetingüleç, edindiği bilgilere göre geçtiğimiz yıl 1.100 lira olarak ödenen emekli ikramiyelerinin bu yıl 2.500 ile 3.000 lira arasında bir seviyeye çıkarılacağını iddia etti. 

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

21 Nisan''ın bayramın ilk günü olduğu hesaba katıldığında, SGK''nın geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ödemeleri bayramdan 1 ila 2 hafta öncesinde gerçekleştirmesi beklenmekte. Ödemeler, geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine emeklilerin TC kimlik numaralarının son rakamına göre sıra ile ödenecek. Bu nedenle, ödemeler için takvimde görünen en uygun tarih 10 ile 14 Nisan olarak planlanıyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar