Beklenen açıklama SGK uzmanından geldi! EYT prim şartları kesinleşti! İşte yıl yıl prim şartı tablosu

Beklenen açıklama SGK uzmanından geldi! EYT prim şartları kesinleşti! İşte yıl yıl prim şartı tablosu
Milyonlarca vatandaşın dört gözle beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi yasalaştı. Peki prim şartları neler? Beklenen tablo açıklandı. İşte bütün ayrıntılar...

Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Meclis kısa bir aradan sonra tekrar toplandı. Gündeminde EYT olan Meclis bugün EYT ile ilgili son kararları verdi. TBMM Genel Kurulunda EYT görüşmeleri sürerken prim şartları netleşti. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Edursun yıl yıl prim şartı tablosunu açıkladı.

İŞTE PRİM ŞARTLARI

TBMM Genel Kurulunda EYT görüşmeleri devam ederken EYT''de 5 bin prim günü ile emekli olunması için verilen teklif AKP ve MHP''nin vermiş olduğu oylar ile Meclis''ten geçmedi. Prim şartları ise netleşti. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile prim şartlarını tablo haline getiren Sosyal Güvenlik Uzmanı Edursun şu başlık ile prim şartı tablosunu yayınlayarak, "SSK’lılar ilk işe başlama tarihlerine göre 5.000 – 5.975 günü varsa bu hafta, eksik günü varsa tamamlandığında, Bağkur ve Emekli Sandığında kadınlar 7200, erkekler 9000 günle yaş şartı olmadan emekli olacaklar" ifadelerini kullandı.

Yayınlanan tabloya göre 23 Kasım 1980 tarihine kadar sigorta girişi yapılan erkekler 5 bin prim günü şartını sağlayanlar emekli olabilecekler. Edursun tarafından yayınlanan tabloya göre kademeli sistem ile kadınlar ise 5000 ile 5975 prim günü şartını sağlayarak emekli olabileceklerdir. Diğer tüm detaylar ise tabloda yer alıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar