Milyonlarca EYT'liyi ilgilendiriyor! Emeklilikte bu başvurular geçersiz sayılacak

Milyonlarca EYT'liyi ilgilendiriyor! Emeklilikte bu başvurular geçersiz sayılacak
Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaşan EYT düzenlemesinin ardından, emeklilik başvurularını resmen toplamaya başlayan SGK'dan kritik uyarı geldi. Başvuru tarihleri konusunda EYT'lileri uyaran SGK Uzmanı Ali Duman, bu hatayı yapanların emekli olmayacağına dikkat çekti.

28 Şubat''ta gerçekleştirilen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) oturumunda kabul edilerek yasalaşan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi için hayati bir uyarı yapıldı. 

Düzenlemenin Resmi Gazete''de yayımlanmasıyla birlikte başvuruları toplayan SGK, 2 milyon 250 bin vatandaşı emekli edecek süreç için incelemeleri hızlandırmış durumda. A Haber televizyonuna konu hakkında açıklamalarda bulunan Soyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Ali Duman, EYT''de uzak durulması gereken bir hatayı vatandaşlar ile paylaştı.

BU TARİHTEN ÖNCE YAPILAN BAŞVURULAR GEÇERSİZ

EYT sürecinin SGK tarafından resmen ilan edilmesini beklemeyerek, duyumlara ya da gördüğü asılsız haberlere inanarak başvuruda bulunan binlerce vatandaşın bulunduğunu belirten Duman, 3 Mart 2023''ten önce yapılan bütün başvuruların inceleme sürecine dahi alınmadan geçersiz sayılacağını ifade etti. Duman, "Bu tarihten önce başvuru yapan ve emeklilik için bekleyen vatandaşlar, resmi başvuru tarihleri sonlanmadan gerçek başvurularını yapmazsa EYT''den yararlanamayacak" dedi.

Geçmişte son 1 ay içerisinde bir takım açıklamalar Meclis''teki çalışmalar sebebiyle ben emekli oluyorum zannedip başvuru yapan herkesin artık yeniden başvuru yapması lazım. Eskisi geçersiz olacak. Yürürlük tarihi 3 Mart 2023. .

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar