Evi ve arabası olan herkesi ilgilendiriyor: Selçuk Geçer'den hayati uyarı geldi!

Evi ve arabası olan herkesi ilgilendiriyor: Selçuk Geçer'den hayati uyarı geldi!
Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından ev ve konut piyasasının geleceği merak edilirken, Selçuk Geçer'den yakın zamanda ev ve araba alıp satacak vatandaşlara hayati uyarı geldi

6 Şubat''ta meydana gelen depremlerde yüz binlerce konut enkaza dönüşürken, bir o kadar daire için de acil yıkım kararı alındı. Evlerini kaybeden vatandaşların bir kısmı taşınacakları yeni kiralık daireler ararken, durumu daha iyi olan vatandaşlar ise satın alabilecekleri yeni bir ev arayışına girdi.

Depremde maddi olarak hasar gören yapılar yalnızca konutlarla sınırlı kalmadı. Sokaklara, apartmanların önüne park edilmiş yüz binlerce otomobil de kullanılamaz hale gelirken, özellikle bölgedeki vatandaşlardan taşıt sektörüne yönelik yeni bir hareket dalgası yaşanmaya başladı.

Halihazırda satışta olan ev ve araba ilanlarına gösterilen ilgi artarken, Selçuk Geçer, gayrimenkul ve otomobil piyasasında yaşanan dalgalanmaların yalnızca deprem bölgesi ile sınırlı kalmayacağının altını çizdi. Geçer, yakın gelecekte sahip olduğu evi ya da arabayı satmak isteyen vatandaşların da, konut ya da otomobil almak isteyen vatandaşların da bu uyarılara dikkat kesilmesi çağrısında bulundu.

ARABA FİYATLARI YÜKSELECEK

Bankaların, deprem bölgesine özel konut kredilerindeki vadeyi artırma kararı almasının ardından, araç fiyatlarında ciddi bir yükselme yaşanabileceğini belirten Geçer, hükümetin araçlardaki fiyat yükselişinin önüne geçmek için getirdiği 6+6 kuralı sonrası açıklamalarda bulunan Geçer, küresel çapta yaşanan üretim sorunlarının da hesaba katılması gerektiğini söyledi.

Kıtlık ekonomisinin yaklaştığını belirten Geçer, demir, aliminyum ve çip üretimindeki sayının azalmasının araç fiyatlarını yukarı çekeceğini iddia etti.

KONUT FİYATLARI DİBİ GÖREBİLİR

Otomobil sektörüne yönelik yaptığı artış tahmininin aksine, gayrimenkul dünyası içinse düşüş trendinin kapıda olduğunu belirten Geçer, hükümetin açıkladığı TOKİ projesinin de seçime dönük bir adım olduğuna dikkat çekerek, konutta yaşanacak talep azlığı nedeniyle fiyatlarda gerileme görülebileceğini söyledi.

PİYASALAR ATEŞ PAHASI

Konut ve araç satışları dışında Türkiye ekonomisini de değerlendiren Geçer, hükümetin ekonomi politikalarına sert şekilde eleştirdi. Geçer, dolar kurunda yaşanan yükselişin devam edeceğini açıkladı. Geçer, ''''İhracatımız her geçen gün bir daha daralmaya devam ediyor. Önümüzdeki dönem dış ticaret açığının artacağını dolaysıyla dolara olan ihtiyacın her geçen gün daha da artacağını, dolar kıtlığı oluşacağını ve dolarda büyük bir kırılma ile karşı karşıya olduğunu bize gösteriyor'''' dedi.

''DOLARDAKİ ATEŞ HARLANACAK''

Yaşanan durum karşısında dolar kurunun fırlayacağını belirten Selçuk Geçer, "Kıtlaşan dolar hem piyasada hem ekranda sert bir şekilde gitmesine neden olacak. Kurun yukarı doğru fırlaması enflasyonun yükselmesine ve işsizlik furyasını beraberinde getirecek. İnsanlar fakirleşirken bankacılık sektörü karını katlamaya başladı. En çok vatandaş kaybedecek. Türkiye''deki yoksulluk sınırı asgari ücretin 4 katı." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar