Putin, inşaat şirketlerine Türkiye'yi kötü örnek olarak gösterdi

Putin, inşaat şirketlerine Türkiye'yi kötü örnek olarak gösterdi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesindeki yargıçlara seslenerek, inşaat konusundaki tedbirleri sıkı şekilde uygulamaları konusunda tavsiye verdi. İnşaat sektörüne de seslenen Putin, Türkiye'deki yanlış yapılaşmayı kötü örnek olarak gösterdi.

Sputnik''te yer alan habere göre, Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkesinde görev yapan yargıçlarla video-konferans üzerinden bir toplantı gerçekleştirdi. Türkiye’nin Kahramanmaraş şehrinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yaşanan faciayı örnek gösteren Putin, ülkesindeki yeni inşaatların yasalara uygunluğunun çok sıkı denetlenmesi çağrısını yaptı.

Dünyanın yüzölçümü en büyük ülkesi olan Rusya, topraklarında birçok fay hattına da ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle ülkede oluşabilecek herhangi bir afet faciasının önlemini erkenden almak isteyen Vladimir Putin, inşaat şirketlerine adeta göz açtırmıyor. Yargıçlarla yaptığı toplantı sırasında Putin, inşaat esnasında kurallara uymayanların en ağır cezalara çarptırılmasını talep etti.

TÜRKİYE''Yİ KÖTÜ ÖRNEK OLARAK GÖSTERDİ

Putin toplantı sırasında, “Türkiye’de nasıl bir trajedi yaşandığını görüyoruz. İnşaat şirketlerinin deprem bölgelerinde uygulanması gereken standartlara uymadıklarına ilişkin iddialar var” dedi. 

Rusya Devlet Başkanı, ülkesinin güney ve uzay doğu bölgelerinin de deprem riskinin bulunduğu alanlar olduğunu belirtti ve “Yeni bina yapımı ya da binaların yenilenmesi sırasında bundan gelir elde etmek için bir dizi yola başvuranlar var ve bunlar mahkemelere de yansıyor” ifadelerini kullandı.

Putin, bu nedenle yargıçlara, yeni inşaatların yasal düzleme oturtulmasıyla ilgili önlerine gelen belge ve davalar konusunda çok dikkatli olma çağrısında bulundu.

Rusya lideri sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şuna özellikle dikkat etmenizi rica ediyorum: bir binayı yenilemek için yeniden inşa etttikleri sırada daha çok daire satmak için yaşam alanlarını artırıyorlar ve bunu yaparken taşıyıcı duvarları ve kolonları yerinden kaldırabiliyorlar. Bu çok ama çok tehlikeli. Dahası, sonra da yaptıkları inşaatı yasal kayıt altına almak için mahkemelere gidiyorlar. Böyle durumlarda çok ince çalışmalı ve hiçbir şey atlanmamalı.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar