Naci Görür, Erdoğan'a seslendi: ''Sakın bu hatayı yapmayın''

Naci Görür, Erdoğan'a seslendi: ''Sakın bu hatayı yapmayın''
Deprem konusunda Türkiye'nin en uzman jeologları arasında yer alan Prof. Dr. Naci Görür, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek "Sakın deprem bölgesinde inşaat hemen başlamayın" dedi.

Kahramanmaraş''ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler aradan 9 gün geçmesine karşın etkisini hissettirmeye devam ediyor. Henüz kaldırılmasına hiç başlanmamış binlerce enkaz bulunurken, ölü sayısı da her geçen saat yükselmekte. Son olarak Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamaya göre deprem felaketlerinde 10 il genelinde yaşanan can kaybı sayısı 35 bin 418''e ulaştı. 

Yaklaşık 33 bin ölü olduğu düşünülen 1939 Erzincan Depremi''ni de geride bırakarak, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük kaybının yaşandığı felaket olan Kahramanmaraş Depremleri''nin ardından televizyonlar, peşi sıra deprem uzmanlarını konuk etmeye başladı. 

"İNŞALLAH BU KEZ SESİMİ DUYURABİLİRİM"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Erdoğan''ın "Deprem bölgesinde inşaat çalışmalarına hemen başlanılacak" açıklamalarına cevap veren Naci Görür, "Televizyondan duydum, sayın Cumhurbaşkanımız deprem bölgesinde kalıcı konutlara bir an önce başlanacağını duyurdu. İnsani açıdan bu yaklaşımı elbette anlıyorum ama nacizane tavsiyem bu bölgenin tümünde mikro-bölgeleme çalışması yapmadan yerleşim alanları için yer seçilmemeli ve inşaata başlanmamalı. İnşallah bu sefer sesimi yetkililere duyurabilirim. Sevgiyle" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar