Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Planlanmış bir hayat

Her şeyin önceden planlandığı, ulaşabileceğin hedeflerin bile çizildiği bir dünyada yaşıyoruz. Birilerinin fikrini almadan karar veremeyen canlılar olup çıktık.

Gündemin belli kişiler tarafından belirlendiği, dünya savaşı senaryolarını konuşmanın son derece sıradan göründüğü bir gerçeklik.

Ne çeşit kıyafetler giymemiz gerektiğini, yanımıza neler almamızı söyleyen birilerinin olması bizleri içten içe rahatlatıyor.

Attığımız her adımda özgür olmak istiyor ve bu özgürlüğümüzü de sonuna kadar kullanmak adına kimi zaman sesimizi gür bir şekilde çıkarıyoruz.

Ama gelin görün ki gündelik hayatta attığımız pek çok adımı ya birilerine soruyor ya da daha çok bilen birilerinden kopyalıyoruz. Bile isteye yaptığımız zaman öğrenme süreci oluyor ancak bunu birileri bizlere zorla anlatmaya çalıştığında hayatımızın en sıkıcı anlarını yaşıyoruz.

Hayatımızın planlı olmasını seviyor ama içten içe bizlere planlar sunulmasını istemiyoruz. Kendi hayatımızı çılgıncasına yaşamak istiyoruz hiç şüphesiz!

Modern hayatın bize dayattığı zorunluluklardan biri de bu! Attığımız her adımın planlı olması zorunluluğu…

Aksi halde varmak istediğimiz hedefe varmamız asla ve asla mümkün olmayacak…

İşte insan olarak böylesine garip ve anlaması güç varlıklarız.

Bir yandan herkesin ve her şeyin bizlere biat etmesini beklerken bir yandan da en önemsiz kararları bile tek başına almaktan aciz olduğumuz anlar oluyor.

Teslimiyetin huzurunu yaşamak istiyor bazı insanlar, kararların ve sorumlulukların başkası tarafından alındığı bir sonraki adımın nereye çıktığını bildiğimiz konforlu ve güvenli bir hayat istiyoruz.

Tabii kâğıt üzerinde bizlere konfor sunan bu hayat aslında özgürlüğümüzü başkalarına teslim ettiğimiz bir yaşamı da getiriyor.

Hayatın günden güne keyifsizleşmesinin altında işte tüm bu gelişmeler yatıyor.

Bizlere hayatı kolaylaştırmak adına yanımıza sokulan kişiler, fikirler ve teknolojiler tüm yaşam savaşımızı basitleştirerek çevremizde bir konfor alanı oluşturuyor ve her adımı bir yerlerden duymamız gerektiğine dair algı oluşturuyor beynimizde.

İzlediğimiz ve okuduğumuz her şeyde dünyayı değiştirebilme gücüne sahip olduğumuz fikrini bünyemize alırken, öğlen ne yiyeceğimize bile yemek sitelerinin sanal asistanlarının karar verdiği bir zamandan geçiyoruz.

Planlanmış bir hayat yaşamaktan keyif alıyor ama içten içe kendimize bile zaman ayıramayacak kadar planlara boğulmuş bir şekilde buluyoruz kendimizi…

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları