Erdoğan'ın 3 gün sonra açıklayacağı listesi sızdırıldı: Son anda karar değiştirdi, sağ kolunu aday yapacak

Erdoğan'ın 3 gün sonra açıklayacağı listesi sızdırıldı: Son anda karar değiştirdi, sağ kolunu aday yapacak
İBB adayını duyuran AKP'nin 15 Ocak'ta açıklayacağı yeni belediye başkanları listenin ortaya çıktığı öne sürüldü.

AKP'nin yerel seçim aday belirleme süreci hızla ilerlerken, 15 Ocak'ta açıklanması beklenen listede sürpriz isimlerin yer aldığı iddia ediliyor. Partinin İstanbul için adaylığını açıklayan eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un ardından, Ankara ve İzmir büyükşehir belediye başkan adaylarının kim olacağı merak konusu haline geldi.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, Ankara'da uzun süredir adı geçen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın da İzmir Büyükşehir Başkanlığı için adaylığının kesinleştiği iddia ediliyor. Ayrıca, Ankara'nın Altındağ ilçesinde üç dönem belediye başkanlığı görevini yürüten Veysel Tiryaki'nin Bolu Belediye Başkan adayı olarak açıklanacağına kesin gözüyle bakılıyor.

ADANA’DA SON DAKİKA ADAY DEĞİŞİKLİĞİ

AKP, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de son anda "aday değişikliğine" giderek mevcut Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir'i aday göstereceği öne sürülüyor. Ayrıca, Sakarya'da Ekrem Yüce ile "yola devam" kararı alındığı belirtiliyor.

ERDOĞAN DEPREM BÖLGESİNDE FATURAYI KESTİ

6 Şubat depremlerinden etkilenen illerin belediye başkanlarına da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "fatura kestiği" söyleniyor. Kahramanmaraş'ta mevcut büyükşehir belediye başkanı Hayrettin Güngör'ün yerine, mevcut AKP il başkanı Fırat Görgel'in aday gösterileceği belirtiliyor. Hatay'da ise mevcut AKP il başkanı Mehmet Öntürk'ün aday olarak gösterileceği ifade ediliyor.

AKP'nin Diyarbakır'da Şerif Aydın, Malatya'da Sami Er, Adıyaman'da Kars Valisi Ziya Polat, Şanlıurfa'da Mehmet Canpolat, Muş'ta Feryat Asya, Ağrı'da Abbas Aydın, Çorum'da Halil İbrahim Aşgın, Gümüşhane'de Yusuf Özgün, Bilecik'te Mustafa Yaman, Kırıkkale'de ise Bahattin Akgün ile seçimlere girmesine kesin gözüyle bakıldığı belirtiliyor.

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar