Yılmaz Büyükerşen sessizliğini bozdu: Eskişehir’de neden aday gösterilmediğini tek tek anlattı

Yılmaz Büyükerşen sessizliğini bozdu: Eskişehir’de neden aday gösterilmediğini tek tek anlattı
CHP'de 25 yıldır Eskişehir Belediye Başkanlığı yapan Yılmaz Büyükerşen yeni dönem için aday gösterilmedi. Hakkında birçok iddia ortaya atılan Büyükerşen, yaşananları canlı yayında anlattı.

CHP geçtiğimiz günlerde Parti Meclisi (PM) toplantısı sonrası uzun yıllardır Yılmaz Büyükerşen’in yönettiği Eskişehir’de değişime gitme kararı aldı. Uzun yıllardır Yılmaz Büyükerşen'in liderliğindeki Eskişehir de, Büyükerşen'in de önerisiyle belediye genel sekreteri Ayşe Ünlüce aday gösterildi. CHP de çok merak edilen bu süreçte neler yaşandığını, neler konuşulduğunu Büyükerşen anlattı.

Genel merkezin yaptığı anketlerle ilgili olarak konuşan Büyükerşen, "25 senede eğer partililerimiz bizi tanımıyorsa anketle tanıması kırıcı bir olaydı. Kırıldık, burkulduk biraz" ifadelerini kullandı.

Bu dönem adaylık düşünmediğini ancak genel başkanın talimatı üzerine adaylık başvurusu yaptığını belirten Büyükerşen, adaylık niyeti olmadığı halde sorun çıkarmamak için başvuruda bulunduğunu aktardı.

"BİZİ İSTEMEYENLER KİM? DİYE SORDUM"

Yılmaz Büyükerşen, Genel Başkan Özgür Özel’e "Bizi istemeyenler kimdir?" sorusunu yönelttiğini, Özel’den "Çok kalabalık değiliz, 15 kişiyiz" yanıtını aldığını aktardı. Bu kişilerin kim olduğunu açıklamayan Büyükerşen, kendisini istemeyenlerden birinin talebesi ve mezunu olduğunu ifade etti.

“Çok yaramaz, haylaz bir öğrencimdi” diyen Büyükerşen, “İsmini vermeyeceğim. Parti Meclisi'nde değil şimdi” diye devam etti.

"BİR DE DEĞİŞİMCİLİK ÇIKTI"

Eskişehir'de 25 yıl büyükşehir belediye başkanlığı yapan ve 6'ncı dönem için aday gösterilmeyen Büyükerşen süreci kısaca özetledi.

25 sene dolunca aday olmamayı düşündüğünü dile getiren Büyükerşen, “Artık yeter' diyordum. Bir de değişimcilik çıktı. Benim yaşlı olduğum da belli. 86 yaşındayım” dedi. Büyükerşen, belediyeciliği tadında bırakmanın daha doğru olacağını belirtti.

Adayların ilan edilmeye başlandığı süreçte kendi isminin açıklanmamasına şaşıran Büyükerşen, aday belirleme sürecinde yaşananları şu şekilde aktardı: "Bakıyoruz ilan edilmeye başlandı adaylar. Biz yokuz. 'Niye?' dedik bu kadar uzadı. Dediler ki 'Anket yaptırıyoruz'. 'Ne anketi yaptırıyorsunuz?'. 'Halk sizi istiyor mu, istemiyor mu?' Bana imalı bir şekilde, 'Sizin de yaşınız 86 oldu, biliyorsunuz yenilikçiler var. Yenilik isteniyor'. 'Ne olacak, ne yapacağız? Bırakalım o zaman'. 'Yok' dediler, anket yaptırıyoruz."

Parti Genel Başkanı ile Ankara’da görüştüğünü aktaran Büyükerşen anket sonuçlarında kendisine yönelik memnuniyetin yüksek olduğunu belirtti. Sonuçlarda 100 üzerinden 80 memnuniyet alındığını belirten Büyükerşen, Eskişehir'de değişim istenip istenmediğinin sorgulandığını aktardı. Büyükerşen, değişim isteğinin adaylar arasında hayal kırıklığına neden olduğunu ifade etti

"ÇOCUĞUMU ELBETTEKİ GÜVENEBİLECEĞİM BİR VASİYE TESLİM EDERİM"

25 yıllık siyasi geçmişe sahip olan Büyükerşen, partililerin kendisini anketle tanımasını kırıcı bir durum olarak değerlendirdi. Yaşanan gelişmelere üzülmediğini ancak kırıldığını vurgulayan Büyükerşen, “Durum basına intikal edince Genel Başkan'a sordular. Genel Başkan da televizyonda şu sözleri aynen söyledi: 'Eskişehir Yılmaz hocanın çocuğudur. Çocuğunun geleceği konusunda konuşacağız kendisiyle, öyle belirleyeceğiz.'” İfadelerini kullandı. Özel ile görüşme yaptıklarını belirten Büyükerşen, “Gördüm ki benim çocuğumu ben elbetteki güvenebileceğim bir vasiye teslim ederim. Adaylıkta ısrar ettiğimi söyledim. Daha evvel ki görüşmemizde de bana sormuştu: 'Sen eğer olmaz isen, vazgeçersen kim olabilir?' diye. Ben de genel sekreterim var, bir hukukçu dedim” diye konuştu.

Genel sekreterinin seçilmesi takdirde adaylık başvurusunu geri alacağını söyleyen Büyükerşen, Özel’e bunun Türkiye’de bir ilk olacağı vurgusunu yaptığını söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar