Mansur Yavaş aday olmam resti çekti mi! Telefonda her şeyi anlattı Erdal Beşikçioğlu krizine son noktayı koydu

Mansur Yavaş aday olmam resti çekti mi! Telefonda her şeyi anlattı Erdal Beşikçioğlu krizine son noktayı koydu
Gazeteci Fatih Altaylı, Mansur Yavaş Erdal Beşikçioğlu’nun isminin açıklanmasının ardından “Aday olmam resti çekti” iddialarına net cevap verdi.

31 Mart seçimlerine kısa bir süre kalmışken partiler de adaylarını tek tek açıklamaya başladı. Bir yandan istifalar devam ederken bir yandan da ismi duyurulan adaylar dikkat çekti.

CHP’nin adayları arasında en şaşırtan isim ise Etimesgut Belediye Başkanlığı için ismi duyurulan oyuncu Erdal Beşikçioğlu oldu.

776820image1.jpg

Gazeteci Fatih Altaylı, Mansur Yavaş’ın Erdal Beşikçioğlu’nu istemediği, o aday olursa kendi adaylığını geri çekeceği iddiasını cevaplandırdı.

Tüm sorulara cevap verebileceğini ifade eden Altaylı, ortaya atılan tüm iddiaların ardından Mansur Yavaş’ı telefonla aradığını ve iddiaları sorduğunu açıkladı.

42131.webp

Altaylı, Mansur Yavaş'ı aradığını belirterek, "Erdal Beşikçioğlu aday olursa ben olmam dediğini hiç sanmıyorum, zaten dememiş. Çünkü kendi şu an aday. Adaylıktan çekiliyorum falan demedi" şeklinde konuştu.

Beşikçioğlu'nun CHP'li ve sosyal demokrat bir isim olduğunu ifade eden Altaylı, popüler isimlerin partiler için genellikle önemli olmadığını, partilerin kendi gündemleri olduğunu belirtti.

be.jpeg

Mansur Yavaş'ın Beşikçioğlu'nun adaylık durumunu haysiyet meselesi haline getirip net bir tavır almayacağını düşündüğünü ifade etti.

Altaylı, Mansur Yavaş'ın olgun ve ilkeli bir siyasetçi olduğunu vurgulayarak Yavaş'ın bu tür tartışmaları genellikle önemsemediğini ve bu konuda açıklama yapmadığını belirtti.

awe.jpg

Gazeteci Deniz Zeyrek'in, AKP'nin Mansur Yavaş'ı transfer etmek istediği yönündeki iddialarını da değerlendiren Altaylı, bu iddiaların eski tarihli olduğunu ve Mansur Yavaş'ın AKP'nin teklifini reddettiğini belirtti.

Altaylı, "Mansur Bey, 'AKP bana büyükşehir belediye başkan adaylığı konusunda teklifte bulundu. Ben o zaman kabul etmemiştim.' dedi bana." şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar