Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Örnek

Hayatta önemli adımlar atarken yanlış yapmamak adına çevremizdeki örneklere bakma gereği hissedebiliriz. Bazı hataların dönülemez olduğu gerçeğinden hareketle çevremizdeki örnekleri taklit etmekte çoğu zaman bir yanlış yoktur.

Buradaki püf noktası taklit edeceğimiz örneğin doğru olması! Bu örnek kimi zaman bir aile büyüğümüz olurken kimi zaman da çok sevdiğimiz bir sanatçı olabiliyor.

Sanatçıların topluma örnek teşkil etmesi gerektiğine dair inanış son yıllarda pek kabul görmese de ünlü isimlerin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlara gelen yorumlara ve aldıkları beğenilere bakınca kalabalıklar için rol model oldukları ortada…

Durum böyle olunca da onların kitlelere doğru mesajlar vermesi büyük bir önem taşıyor. Son dönemin popüler tartışma konularından olan aşı karşıtlığı ve PCR testi zorunluluğu ilerleyen günlerde daha da hararetli bir şekilde tartışılacak olsa da kimi ünlü isimler sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla bu konudaki düşüncelerini net bir şekilde dile getirmekten geri durmuyor.

Kendisini takip eden kalabalığı nasıl yönlendirdiğine aldırmadan paylaşımlarda bulunan bir isim de Yıldız Tilbe oldu.

Yaşanan süreçte aşı karşıtı olduğunu defalarca kez dile getiren Tilbe, üstüne üstlük korona virüsle mücadele kapsamında getirilen PCR testi zorunluluğuna karşı tepkisini de son derece net bir şekilde ortaya koydu.

Her ne kadar Yıldız Tilbe de, herkes gibi ifadelerini özgürce açıklama hakkına sahip olsa da 'örnek' olduğu kişilerin hayatlarında nasıl etkiler yarattığını da düşünmesi gerekiyor. Hiç olmasa bile kafasında aşıya dair sorular olan birini aşı olmama yönünde etkileyebileceğini de düşünmek gerek.

Yazının başında da dediğim gibi hayatta önemli kararlar alırken çevremizdeki örneklere bakma ihtiyacı hissedebiliriz.  Ama siz siz olun örnek aldığınız kişilerin sağlamasını yapmayı ihmal etmeyin.

İşte Yıldız Tilbe'nin bazıları için 'örnek' oluşturabilecek o paylaşımları:

"İsteyen aşı olur istemeyen olmaz, bu insanın tercih hakkıdır. Tüm yasaların kanunların üstündedir. İnsanın kişilik hakları dokunulmazdır."

"Korumayan bir aşıyı niye olayım? Kanıtlanmamış, üretenlerin bile sorumluluğunu almadığı bir şey olursa sorumlu değiliz dediği bir aşıyı niye vurulayım? 4 aşı  korumuyorsa 44 aşı mı vurulacak? Ne oluyoruz!"

"Ölürsem ölürüm, kalırsam yine öleceğim bir gün. Sanki ölümsüzlük aşısını bulmuşlar gibi davranıyorlar. Müjde! Kimse kalmayacak, hiç kimsecik herkes naşti!"

"Konsere gidenlere PCR zulümden başka bir şey değil. Sinemada film izlemek için seyahat için PCR testi yapmak zulümdür."

"Ben kendi konserime giderken PCR testi  mi olacağım? Olmam ki!"

"PCR da aşı da olmayacağım… Çalışmam yasaklanacak mı?  Çalışamayacak mıyım?"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları