Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Oksijen cihazı

Marmara  Denizi'ni kısa sürede etkisi altına alan ve sonrasında denizin kıyısı bulunan pek çok ilde de rahatsız edici görüntüler oluşturan müsilajla başetmek adına  Marmara Denizi'nin bazı noktalarına oksijen üreten cihazlar bırakıldı.

30 Metre derine inecek olan oksijen cihazlarının 6-8 haftalık deneme süresinin ardından başarılı olmaları halinde yaygınlaşması bekleniyor.

Marmara Denizi'ne 'nefes' vermek ve onu hayatta tutmak için gerçekleştirilen bu projeyi okuyunca aklıma hayatımızın pek çok noktasında da hayatta kalmak adına 'oksijen'e ihtiyacımız olduğu düşüncesi geldi.

Hali hazırda yasalarda 'mal' olarak görülmeye devam eden hayvan dostlarımıza bol bol oksijen gerekiyor. Yetkililer tarafından yasanın Haziran ayının sonunda meclisten geçeceği söylenmişti, bekliyoruz…

'Oksijen cihazı' ihtiyacı hisseden bir diğer alan da çözümsüz ve cezasız kalan kadına şiddet olayları…  Hemen her gün bir kadın cinayeti işlenirken ve  öldürülen annesinin başında "50 kere şikayet ettik, 50 kere" diye feryat eden genç kıza da 'nefes' olmak gerekmiyor mu?

Ya da hemen her fırsatta ne kadar zor şartlar altında çalıştıklarını hatta çalışamadıklarını söyleyen sanat emekçilerine de şu 'işe yaraması ümit edilen' oksijen cihazlarından vermek gerekir mi?

Sosyal medyayı ele geçiren nefret kültürüne de bir el atmak oraya da nefes olmak gerek… Gelecek nesillerin birbirinden nefret eden bireyler olmaması adına.

Alt alta ekleyince ve birkaç adım geriye çekilip bakınca ne kadar çok noktaya 'oksijen' gerektiği anlaşılıyor.

Ünlü isimlerin paylaşımlarından  daha rahat nefes almak adına çevrelerini boşaltmaya başladıklarını görüyoruz. Pandemi süreci zaten yıllar içinde azalan oksijenin daha da azalmasına neden oldu.

Kişilerin oksijen ihtiyacı kalabalıkların ihtiyacı oldu, sanatın, hayvanların şiddet gören kadınların ihtiyacı oldu.

Korona virüsle mücadeleyi tam bitiriyoruz derken yeni gelişen bir varyantla  başa dönen sağlık sektörü çalışanlarının da oksijene ihtiyacı var.

Çok ihtiyacımız var her alanda her noktada ihtiyacımız var… 6-8 hafta sonunda bu cihazlar işe yararsa bizler de birer tane alalım bu yüksek teknoloji  cihazlardan!

Hayatımızın her alanına 'Oksijen takviyesi' sağlamak adına illa ki Marmara Denizi'nde olduğu gibi yüzümüze sert bir tokat mı atılması gerekiyor!

 Denizin altı gibi ruhumuzun derinlerine mi işlemesi gerekiyor çaresizliğin, sahipsizliğin, yalnızlığın, ölümlerin…

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları