Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Ocak ayının bir haftası bile yetti

2023 yılının Ocak ayına hızlı bir giriş yaptık. Yeni bir yıla girmenin heyecanını tam olarak yaşayamadan başladığımız yeni yıl, bir önceki yılın sorunlarına yenilerini ekleyerek ilerlemeye devam ediyor.

Sanki bir Alacakaranlık Kuşağı yapımındaymışçasına tüketmeye başladık 2023 yılını. Bir yandan zam haberleri ardı ardına gelirken bir yandan da hayatımızın merkezinden bir türlü uzaklaşmayan Kovid belasının yeni varyasyonlarının çıktığı haberlerini okuyoruz.

''Nasıl başlarsa öyle devam eder'' inanışıyla bakmak istemeyeceğimiz bir Ocak ayına giriş yaptığımız şu günlerde milyonlarca insan 2023 yılına dair beklentilerini diri tutmaya çalışıyor.

Savaşlar, doğal afetler ve pandemiyle harmanlanmış 2022 yılını geride bırakmış olan bizler yeni yıla dair umutlarımızı ilk olarak yeni yılın ilk günlerinde duyduğumuz zam haberleriyle yitirdik. Yeni yıla dair hayallerimizde de vites küçültüp beklentilerimizi düşürmüş olsak da hayal etmeye devam ediyoruz.

Dünya gündemi Rusya-Ukrayna kriziyle boğuşurken ülke toprakları içerisinde 2022 yılında yaşadığımız sorunların 2023 yılında son bulmasını istemiştik. Ancak şu ana kadar yaşadıklarımız bunun pek de mümkün olmayacağını gösteriyor.

Kafamızı toplayıp bedenimizi rahatlatıp bizleri nelerin beklediğini düşünerek geçirmek istediğimiz Ocak ayını şimdilik zam haberleriyle tüketiyoruz.

Sosyal medya paylaşımlarında pek çok kişi Ocak ayına dair karamsarlığını göstermekten geri durmazken ilerleyen aylara dair beklentiler de azalıyor.

Yeni yılın ilk ayının bir haftasını geride bıraktık ve şimdiye kadar gördüklerimiz bile bizleri fazlasıyla yordu.

Zamlı maaşların konuşulduğu ancak gündelik hayatın temel ihtiyaçlarına gelen zamların ardından pek de kıymeti kalmayan artışla birlikte yeniden önümüzdeki maçlara bakma vakti!

Görünen o ki bu yıla dair de en önemli temenni sağlıklı bir hayat geçirmek olacak.

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları