Murat Kurum'dan canlı yayında skandal deprem itirafı: 50 bin değil 130 bin kişinin öldüğünü açıkladı

Murat Kurum'dan canlı yayında skandal deprem itirafı: 50 bin değil 130 bin kişinin öldüğünü açıkladı
Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programına katılan Kurum, 6 Şubat depremleri ile ilgili bomba bir itirafta bulundu.

Resmi olarak 50 bin 96 kişinin hayatını kaybettiği ifade edilen 6 Şubat depremlerinde Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Murat Kurum, 28'inci hükümetin kabinesinde bulunmuştu. 31 Mart yerel seçimleri için AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olarak gösterilen Murat Kurum, katıldığı canlı yayında ciddi bir itirafa imza attı.

murat-kurum.png

"CANDAŞ BEY 130 BİN CANIMIZ GİTMİŞ YA"

Candaş Tolga Işık'ın programına konuk olarak katılan Kurum, İstanbul depremleriyle alakalı bir açıklama yaparken, 6 Şubat depreminde 130 bin kişinin öldüğünü söyledi. Kurum, "Her türlü enerji ve gayreti vereceğiz, dönüştüreceğiz. Bunun başka çaresi yok. Candaş Bey 130 bin canımız gitmiş ya. 11 ilde bakın deprem oldu. Bakın İstanbul 11 ile yetişir. Allah göstermesin İstanbul'a bir şey olursa ülke gider, bayrak gider, devlet kalmaz. Terörle mücadele kadar diye o yüzden söylüyoruz" ifadelerini kullandı.

murat-kurum-duzeltme.jpg

MURAT KURUM'DAN DÜZELTME GELDİ

Murat Kurum'un 6 şubat depremiyle alakalı sözlerinin gündem olmasından sonra Candaş Tolga Işık sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Candaş Tolga Işık paylaşımında, "Bu arada çok soruldu, yayından sonra Murat Kurum'a "Depremlerde 130 bin kişi öldü" cümlesini tekrar sordum. "Bu sayının 6 Şubat depremiyle alakalı değil Türkiye Cumhuriyeti tarihinde depremden ölenlerin yaklaşık olarak toplam sayısı olarak ifade ettiğini söyledi." ifadelerini kullandı

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar