Murat Kurum ’depremde 130 bin canımız gitmiş’ sözlerine açıklık getirdi: Daha önce de kullanmış

Murat Kurum ’depremde 130 bin canımız gitmiş’ sözlerine açıklık getirdi: Daha önce de kullanmış
tv100'e özel açıklamalarda bulunan Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Murat Kurum, Az Önce Konuştum programındaki "depremlerde 130 bin canımız gitmiş" sözlerine bir açıklık getirdi. Aynı sözleri daha önce de kullandığı ortaya çıktı

Candaş Tolga Işık'ın programına konuk olarak katılan Kurum, İstanbul depremleriyle alakalı bir açıklama yaparken Kurum, "Her türlü enerji ve gayreti vereceğiz, dönüştüreceğiz. Bunun başka çaresi yok. Candaş Bey 130 bin canımız gitmiş ya. 11 ilde bakın deprem oldu. Bakın İstanbul 11 ile yetişir. Allah göstermesin İstanbul'a bir şey olursa ülke gider, bayrak gider, devlet kalmaz. Terörle mücadele kadar diye o yüzden söylüyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

aciklama.png

MURAT KURUM O SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

Murat Kurum'un "depremlerde 130 bin kişi öldü" cümlesi sosyal medyada gündem oldu. Kurum ile görüşen Candaş Tolga Işık sosyal medyadan yaptığı bir açıklamada "Bu arada çok soruldu, yayından sonra Murat Kurum'a "Depremlerde 130 bin kişi öldü" cümlesini tekrar sordum. "Bu sayının 6 Şubat depremiyle alakalı değil Türkiye Cumhuriyeti tarihinde depremden ölenlerin yaklaşık olarak toplam sayısı olarak ifade ettiğini söyledi." ifadelerine kullandı.

murat-kurum-duzeltme-001.jpg

"130 BİN CAN KAYBI 1900'LÜ YILLARDAN GÜNÜMÜZE KADARKİ DEPREMLERDEKİ CAN KAYBI"

Gürkan Hacır konuyla alakalı "AFAD'ın bir verisi var. 2018 yılına kadar olan depremlerle ilgili. 2018'den sonra çok fazla can kaybı olan deprem sayısı az, 6 Şubat depremine kadar. AFAD'ın verisinde 1900-2017 yılları arasında 86 bin kişi hayatını kaybetti." sözlerini kullandı.

AYNI SÖZLERİ DAHA ÖNCE DE KULLANMIŞ

Murat Kurum'un aynı ifadeleri daha önceden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak katıldığı bir programda da kullandığı görüldü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar