Husiler, Hint Okyanusu'nda ve Kızıldeniz'de 4 gemiyi hedef aldı

Husiler, Hint Okyanusu'nda ve Kızıldeniz'de 4 gemiyi hedef aldı
Husiler, Kızıldeniz'de ABD'ye ait iki destroyer ve bir ticari gemiyi, Hint Okyanusu'nda ise İsrail ile bağlantılı bir ticari gemiyi insansız hava araçlarıyla (İHA) hedef aldıklarını duyurdu.

Yemen'deki Husiler, Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail saldırılarına tepki olarak Kızıldeniz'de ve Hint Okyanusu'nda İsrail ile bağlantılı gemileri hedef almaya devam ediyor. Husilerin askeri sözcüsü Yahya Saree, Kızıldeniz'de ABD'ye ait iki destroyeri insansız hava araçları (İHA) ile hedef aldıklarını ve operasyonun başarıyla sonuçlandığını açıkladı.

Saree ayrıca, Kızıldeniz'de deniz kuvvetleri, füze kuvvetleri ve hava kuvvetlerinin ortak operasyonuyla "CYCLADES" adlı ticari gemiyi hedef alarak vurduklarını belirtti. Saree, bu geminin 21 Nisan'da Eilat Limanı'na giderek gemilerin işgal altındaki Filistin limanlarına (İsrail'e) geçiş yasağını ihlal ettiğini ifade etti.

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Hint Okyanusu'nda ise İsrail'e ait "MSC Orion" adlı ticari gemiyi çok sayıda İHA ile hedef aldıklarını duyurdu.

1ip.webp

Saree, Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin Filistin halkına destek ve haklarını savunma amacıyla askeri operasyonlarına devam edeceğini belirtti. Saree, Yemen'deki operasyonların, Gazze Şeridi'nde Filistin halkına yönelik saldırıların sona ermesi ve ablukanın kaldırılması dışında durmayacağını vurguladı.

Portekiz bandıralı "MSC Orion" gemisinin sahibi Zodiac Maritime şirketi, İsrailli milyarder Eyal Ofer'in sahip olduğu Zodiac Group'un bünyesinde bulunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar