Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Modern çağ insanı

Ormanları bitirdiğimiz için beynimize yeterli oksijen gitmiyordu artık, yaşantımızı tamamen kazanmaya odaklamıştık bu uğurda hiç kimseyi görmüyordu gözümüz! Para kazanalım, statü kazanalım zirveye çıkalım derken bir anda modern çağ insanı olarak bulduk kendimizi...

Sadece karnını doyurmak isteyen hayvanların yemeklerine zehir kattık, yaşam alanlarına girip onları birer fazlalıkmışçasına uzaklaştırmaya çalıştık. Kestik, biçtik onlara türlü çeşitli eziyetlerde bulunduk. Tüm ormanları ve içindeki canlıları modern toplumun bir parçası olan hayatı yaşamak adına yok ettik.

Bir süre sonra artık huzur verecek kadar yeşil alan kalmayınca bu hastalık başka yerlere sıçradı! İnsanlar bu hastalığı birbirine bulaştırmaya başladı. Tahammülsüzlükle kendisini gösterdi, karşı tarafa şiddet uygulamaya kadar gitti.

Önce doğaya karşı başladı bu hastalık, derinlerde bir yerlerde ortaya çıktı ama zamanla her yere yayıldı. Tek bir yeşil alan bırakmamak adına yemin etmişçesine sarıp sarmaladı doğayı. Nefes almayan ve içindeki canlılara da nefes aldırmamaya yemin etmişçesine büyüdü yıllar içerisinde modern çağ insanının zulmü!

Modern tıp çaresizce izledi bu süreci, bunun bir tedavisi olmalıydı ama bulması gereken kişiler bizzat bu hastalığın yayılmasına neden oluyordu. Cinayetler arttı, gündelik hayatta selam bile vermeye korkar olduk. Sadece yabancılara karşı değil en yakınımızdaki insanlara karşı bile sevgisiz bireyler olmaya başladık.

Sosyal medya üzerinden de yayıldı bu hastalık hiç görmediğimiz huyunu suyunu bilmediğimiz insanlardan nefret ettik, çok para kazananlardan, güzel olanlardan, yakışıklı olanlardan, her gün yeni yerler gezenlerden...

Adeta tüm organlarımızı ele geçirdi ve bizleri çirkin birer varlık haline getirdi. Öylesine kötüleştik ki doğaya karşı başlayan ve oradan insana geçen bu hastalık son olarak hayvanlara karşı bir nefrete dönüştü.

Modernleşmenin bir parçası olarak çevremizdeki bütünlüğü yok etmeyi bir meziyet sandık! Kendi modern çevremizi oluşturmak adına sistemli bir şekilde yok ettik geleceğimizi… Çünkü modern çağ insanı olmak demek daha çok tüketmek ve çevresine daha çok hakim olmayı gerektiriyordu.

İçinde bulunduğumuz ve onunla doyduğumuz doğaya karşı son derece acımasız davrandık öyle bir yanılsamaya kapıldık ki her şey biz insanlar için var ve sonsuza dek de böyle gidecek…

Biz bu modern çağ insanı kafasıyla daha ne kadar böyle devam ederiz bilinmez ama olur da bir gün iyileşmeyi başarırsak geride keyif alacak pek bir şey kalmadığı muhakkak!

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları