Milyonlarca EYT'linin korkulu rüyası hakkında Bakan Bilgi'den flaş açıklama

Milyonlarca EYT'linin korkulu rüyası hakkında Bakan Bilgi'den flaş açıklama
Milyonlarca vatandaşın ilgiyle takip ettiği EYT'de yeni gelişmeler yaşanamaya devam ediyor. Çok sayıda aktif çalışan EYT'linin korkulu rüyası olan 'Yasa sonrası işten çıkarılır mıyım?' endişesi hakkında açıklama yapan Bakan Bilgin, yüreklere su serpen bir duyuru yaptı.

EYT'LİLERİN KORKULU RÜYASI HAKKINDA BAKANDAN KRİTİK AÇIKLAMA

2023 yılında yapılacak olan seçimler öncesinde yasalaşması ve yürürlüğe girmesi beklenen EYT için geri sayım süreken, milyonlarca EYT''linin korkulu rüyası haline gelen konuya ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin''den açıklama geldi.

''EYT çıkarsa işimden olur muyum?'' korkusu yaşayan milyonlara yönelik açıklama yapan Vedat Bilgin, ''''Aradaki 5 puanlık prim farklı kaldırılacak'''' dedi.

İşveren, emekli olanı çalıştırmaya devam ederse, normal çalışandan daha fazla pirim ödüyor. İşte bu durum EYT bekleyenlerde işlerinden olma korkusunu beraberinde getirmişti. İşverenin talebi de emekli çalışanlarının maliyetinin düşürülmesiydi.

ARADAKİ PRİM FARKI KALDIRILIYOR

Emekli çalışanların, aktif çalışanlara göre primleri 5 puan yükseliyor. EYT ile birlikte yaklaşık 1.5 milyon kişi emekliye ayrılacak.

İŞVERENİ MALİYETTEN KURTARACAK

Yasa çıktıktan sonra işine devam etmek isteyenlerin işverene maliyeti 450 TL ile 3 bin 400 TL arasında değişiyor.

Bakan Bilgin, emekli çalışan ile aktif çalışan arasındaki prim farkının kaldırılacağını, aynı seviyeye getirileceğini açıkladı.

HAK-İŞ DE EYT BEKLENTİSİNİ DUYURDU

HAK-İŞ Başkan Yardımcısı Hüseyin Öz, Show Haber''e yaptığı açıklamada "1999 yılı içerisinde işe başlamış olanlarının tamamının söz konusu EYT düzenlemesinden yararlandırılmasını arzu ediyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar