Merkez Bankası'ndan dolar için yeni hamle! Piyasaları sarsacak gelişme

Merkez Bankası'ndan dolar için yeni hamle! Piyasaları sarsacak gelişme
Son dönemde dolarda yaşanan hareketlilik için Merkez Bankası'nın aldığı tedbir önlemleri işe yaramadı. Suudi Arabistan'dan gelen milyarlarca dolar, Kur Korumalı Mevduat'ta sınırların kaldırılması doların ateşini düşüremedi.

GÜLSÜM HÜLYA SUNDU-GÜNBOYU

19 TL''yi geçen dolar kuru yeni rekorlara doğru ilerlerken, 5 günlük hareketli ortalamasının üzerine çıktı. Kademeli yükselişlerini sürdüren kur 19,24TL üzerinde fiyatlama görmeye başlarken, kurun bu seviye üzerinde kalıcılık yeni tarihi zirvelerin kaydedilmesi yönündeki endişeleri beraberinde getirdi.

Son günlerde Kur Korumalı Mevduat''taki sınırlamaların kalkmasının Kur Korumalı Mevduat''ta sınırların hızla kaldırılması piyasalarda döviz yeterliliğine dair birtakım endişeler yarattı.  dolara olan talep arttı, doların ateşi yükseldi.

FAİZLER YÜKSELİŞE GEÇTİ

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında faiz tavanı ve vade sınırı kaldırıldı. KKM faizi yüzde 25''lere kadar yükselirken TL mevduat faiz oranları da yüzde 31''e kadar çıktı.

Kur Korumalı Mevduata (KKM) uygulanan faiz üst sınırının kaldı­rılmasının ardından hem kur koru­ması hem faiz almak isteyenler için faiz yüzde 11.5''ten yüzde 25''e kadar fırladı. Kur Korumalı Mevduat he­sapları Aralık 2021’de dövizde ya­şanan rekor yükselişi durdurmak için uygulamaya başlandı

DÖVİZ BÜROLARINDA MAKAS AÇILDI

Vatandaşlar ekranlarda dolar kurunu bu sabah itibariye 19.228 görmesine rağmen serbest piyasada 1 Amerikan doları için 19.650 TL ödemek zorunda kaldılar. Euro için ise ekranlarda 21.068 görünmesine rağmen serbest piyasada 21.460 liradan işlem görüyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar