Beklenen açıklama geldi! Maaşlarda yeni düzenleme! Sil baştan hesaplandı

Beklenen açıklama geldi! Maaşlarda yeni düzenleme! Sil baştan hesaplandı
Milyonlarca kişiyi ilgilendiren maaşlarla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, gazi ve emekli olan korucuların maaşlarında iyileştirmeye gitti.  İşte bütün ayrıntılar...

AHMET UNUTGAN-GÜNBOYU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kore ve Kıbrıs''taki harekatlarda gazi olanlar, üstün başarı ve gayretle Türk vatanına hizmet etmiş vatandaşlar ile hak sahibi olan vatandaşların aylığını 8 bin 500 lira, güvenlik korucularının emekli maaşlarını de 7.500 liraya çıkarıldığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Kore ve Kıbrıs''taki harekatlarda gazi olanlar, üstün başarı ve gayretle Türk vatanına hizmet etmiş vatandaşlar ile hak sahibi olan vatandaşların aylığını net asgari ücret olarak 1 Nisan''dan itibaren 8 bin 500 TL olarak hesaplandığını bildirdi.

Yapılan yazılı açıklama şöyle: 

"Kapsamdaki gazilerimiz ile dul eşine ödenen aylıklar net asgari ücret esas alınarak hesaplanacak. Böylece, 2023 yılı mart ayı itibarıyla ek ödeme dahil 2 bin 961 lira 25 kuruş aylık almakta olan gazilerimizin aylıkları, 1 Nisan''dan itibaren ek ödeme dahil 8 bin 847 lira 7 kuruş, hayatını kaybedenlerin dul eşlerine yüzde 75 oranı esas alınarak ödenen aylık ise 2 bin 220 lira 93 kuruştan 6 bin 635 lira 30 kuruşa yükseltilecek."
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar