Seçim öncesi AKP'nin dolar planı sızdı! Doları patlatacak kararı açıkladı! Merkez Bankası bunu yapacak

Seçim öncesi AKP'nin dolar planı sızdı! Doları patlatacak kararı açıkladı! Merkez Bankası bunu yapacak
Merkez Bankası'nın son toplantısında faiz indirimi yapıldı. Banka politika faizini 50 baz puan düşürerek, yüzde 8,5'e indirdi. Peki bundan sonra ne olacak? Ekonomist Emre Alkin seçim öncesi AKP'nin dolar planını açıkladı. 

Merkez Bankası''nın politika faizini üst üste indirmesiyle yüzdelik rakam tek sayıya düştü. Banka poltika faizini 8,5''e düşürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın faizi düşüreceğiz çıkışı devam ederken, Ekonomist Emre Alkin, dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. 

Ekonomim.com''dan Emre Alkin''in "Faiz indirimleri devam edebilir" başlıklı yazısında, "Merkez Bankası’nın faiz indirimi yapacağını herkes bekliyordu. Hatta uluslararası kuruluşlar da benim gibi 100-150 baz puan civarında bir indirim yapacağını düşünüyordu. Ancak 50 baz puan ile yetindi" dedi.

Alkin, "Büyük ihtimalle yüzde 2 civarında beklenen yıllık büyümenin daha da aşağıya düşmemesi için faiz indirimlerine devam edeceğini, ancak azalan rezervler göz önüne alındığında ihtiyatlı davranacağını göstermiş oldu. Her ne kadar daha önceki faiz indirimlerinin argümanı "enflasyonu düşürmeye" bağlanmışsa da, bu amaca hizmet etmediği oldukça karışık bir kurgu üzerinden "enflasyon yükselmeden büyümeyi sağlama" gibi bir amaca hizmet ettiğini biliyoruz" ifadelerini kullandı.

BİR İMKANI DAHA OLACAK!

Emre Alkin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın geri dönmek istemediği seçim tarihi 14 Mayıs''a kadar Merkez Bankası''nın iki adet toplantıda faizleri indirmeye devam edeceğini söylemek hayalperestlik olmaz. Sürekli tekrar ettiğim yakın geçmişin en düşük politika faizi olan yüzde 6,5''e indirmek için iki tane 100 baz puanlık indirim yapma ihtimali bulunuyor. Eğer seçim 18 Haziran''da olursa bir imkanı daha olacak" görüşünü yazdı.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar