Memleket Partisi’nde İmamoğlu depremi: 100 partili topluca istifa etti

Memleket Partisi’nde İmamoğlu depremi: 100 partili topluca istifa etti
Memleket Partisi'nde 3'ü MYK olmak üzere birçok üye, partinin İstanbul'da kendi adayını gösterme kararına tepki göstererek topluca istifa etti. Partiden ayrılan isimler, İstanbul'da CHP'nin adayı İmamoğlu'nu destekleyecek.

31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere yönelik hazırlıklar devam ederken, CHP ile Memleket Partisi arasında yapılan görüşmeler sonuçsuz kaldı. Memleket Partisi, 17 Şubat'ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklamış ve Muharrem İnce, partisinin İBB adayının Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Berk Hacıgüzeller olduğunu duyurmuştu.

Gerçek Gündem'den Melisa Gülbaş'ın haberine göre, İnce'nin seçimlere kendi adayları ile gireceklerini açıklamasının ardından pek çok parti üyesi istifa kararı aldı. Dün gerçekleştirilen istifalarla birlikte Memleket Partisi'nde büyük bir hareketlilik yaşandı. Üç MYK üyesi, bir PM üyesi, Genel Sekreterlik İletişim Danışmanı, iki İstanbul İl Başkan Yardımcısı, dört il yöneticisi, dört ilçe başkanı ve yüzlerce parti üyesi istifa etti.

"TOPYEKÜN BİR SEFERBERLİĞE DAVET EDİYORUZ"

İstifa edenlerin CHP adaylarına ve İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'na açıkça destek verecekleri belirtildi. Dün İstanbul Taksim'de bir otelde düzenlenen basın açıklamasında, istifa eden Memleket Partililer, Türkiye Cumhuriyeti'nin iç ve dış politikalarında yaşanan sorunlara dikkat çekti.

"Vatandaşlarımızı topyekün bir seferberliğe davet ediyoruz" başlığı altında yapılan açıklamada, Türkiye'nin demokratik değerlerinin ve Cumhuriyet devrimlerinin kuşatma altında olduğu vurgulandı. Ayrıca, Türkiye'nin çağdaş yaşama, hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye olan inancıyla hareket edilmesi gerektiği vurgulandı.

İstifa eden isimler arasında MYK üyesi Genel Başkan Yardımcısı Osman Serkan İleri, eski Genel Sekreterlik İletişim Danışmanı Mehmet Bahadır Gülsever, İstanbul İl Başkan Vekili Nihat Yıldırım, İstanbul İl Başkan Yardımcıları Efe Sefer Yaman ve Barış Mert Korkman gibi önemli isimler bulunuyor.

İstifa ederek CHP'ye geçecek olan isimler ise şu şekilde:

Osman Serkan İleri (Myk Üyesi Genel Başkan Yardımcısı)

Mehmet Bahadır Gülsever (Eski Genel Sekreterlik İletişim Danışmanı (Ertuğrul Gülsever’in oğlu)

Nihat Yıldırım (İstanbul İl Başkan Vekili )

Efe Sefer Yaman (İstanbul İl Başkan Yardımcısı)

Barış Mert Korkman (İstanbul İl Başkan Yardımcısı)

Levent Serdaroğlu (Beşiktaş İlçe Başkanı)

Kaya Keskinkılıç (Büyükçekmece İlçe Başkanı)

Murat Türk (Ümraniye İlçe Başkanı)

Gökhan Çolak (Ümraniye İlçe Sekreteri )

Mehmet Levent Kazancıoğlu (Eski MYK Üyesi Genel Başkan Yardımcısı)

Ali Tunçcan (Eski PM Üyesi)

Umut Hanit Birben (Eski PM üyesi)

Ahmet Ekin (Eski İstanbul İl Başkan Vekili)

İsa Metin (Eski İstanbul İl Başkan Yardımcısı)

Erman Kocaer (Eski Beşiktaş İlçe Saymanı)

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar