Adli kontrolle serbest bırakılmıştı! Avukat Feyza Altun için istenen ceza belli oldu

Adli kontrolle serbest bırakılmıştı! Avukat Feyza Altun için istenen ceza belli oldu
Sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan avukat Feyza Altun hakkında istenen ceza belli oldu.

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya üzerinden şeriatla ilgili yaptığı paylaşım nedeniyle Feyza Altun hakkında soruşturma başlattı.

İddianamede, Altun'un ifadesine yer verilirken, şeriatı din olarak değil, siyasi bir rejim olarak nitelendirdiği ve dini bir inanca hakaret etmediğini savunduğu belirtildi.

TDK'YE GÖRE ŞERİATIN TANIMI YAPILDI

Türk Dil Kurumu'nun şeriatı, "Kuran'daki ayetlere, Hz. Muhammed'in sözlerine dayanan İslam kanunu, İslam hukuku" olarak tanımladığı aktarıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan rapora göre, Altun'un sosyal medya paylaşımıyla binlerce kullanıcının dini değerlerine yönelik ağır saldırı kabulüyle yoğun tepki aldığı ve kamu güvenliği açısından tehlike oluşturduğu ifade edildi.

İddianamede, Altun'un farklı dinî inançlara sahip insanları kin ve düşmanlığa tahrik ettiği ve bu nedenle suç işlediği vurgulandı.

altunn.jpg

HAPSİ İSTENİYOR

İddianamede yer alan bilgiler doğrultusunda, Feyza Altun hakkında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan 1 ila 3 yıl arasında değişen hapis cezası talep edildi.

Altun, 19 Şubat'ta gözaltına alındıktan sonra Beykoz Adliyesi'ne sevk edilmiş ve tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine gönderilmişti. Ancak hakimlik, Altun'un yurt dışına çıkış yasağı ve haftada iki gün karakola imza atma şartını içeren adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakılmasına karar verdi.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar