Antalya’daki aday listesi CHP’yi karıştırdı: Özgür Özel o ismi görevden aldı

Antalya’daki aday listesi CHP’yi karıştırdı: Özgür Özel o ismi görevden aldı
CHP lideri Özgür Özel, bugün Antalya adaylarının tanıtım toplantısı için kente gitmeye hazırlanıyor. Özel’in ziyareti öncesi, listelere müdahale ettiği gerekçesiyle bir ismi görevden aldığı öğrenildi.

Politik Yol'dan Altan Sancar'ın haberine göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya'da yapılacak yerel seçimler için adaylarını tanıtmak üzere bugün kente gidiyor. Ancak Özel'in ziyareti öncesinde, Muratpaşa ilçesinin başkanı Hasan Şahin'in listelere müdahale ettiği gerekçesiyle görevden alındığı öğrenildi.

ozgur-ozel-antalya-2110.webp

31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek yerel seçimlere katılan partiler, dün kesin listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. Ancak listelerin teslim edilmesinin ardından özellikle belediye meclis üyeleri konusunda bazı kentlerde itirazlar yükseldi.

Edinilen bilgilere göre, CHP'nin Antalya'nın Muratpaşa ilçesi için verdiği belediye meclis üyesi listesinin ilk iki sırasına ilişkin CHP Antalya örgütlerinin itiraz ettiği belirtildi. İddialara göre, CHP ilçe başkanı Hasan Şahin'in daha önce gönderilen listeye müdahale ederek isim değişiklikleri yaptığı öne sürüldü. Bu nedenle Hasan Şahin'in görevden alındığı ve yerine Can Okan Kıran'ın atandığı bildirildi.

Listelerde yapılan değişiklikler sebebiyle CHP'nin Antalya il başkanı Nail Kamacı'nın bugün kente gidecek olan Özgür Özel'i karşılamayacağı iddia edildi. Ancak parti kaynaklarına dayandırılan bilgilere göre, Kamacı'nın Özel'i karşılamaya gideceği ve "parti kültürü gereği genel başkanı karşılamanın ve seçim sorumluluğunu yerine getirmenin önemli olduğu" ifade edildi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar