Ekrem İmamoğlu, emekliye 10 bin TL pazar desteği vaadini açıkladı

Ekrem İmamoğlu, emekliye 10 bin TL pazar desteği vaadini açıkladı
İstanbul’daki kent yoksulluğu ile mücadele için hazırladıkları sosyal destek projelerini açıklayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, emekli ve asgari ücretliye 10 bin TL pazar desteği vaadini duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Daha Adil Bir İstanbul" vizyonuyla Florya'daki İstanbul Planlama Ajansı (İPA) kampüsünde düzenlenen sunumda, kent yoksulluğuyla mücadele için 10 önemli projeyi tanıttı. İmamoğlu'nun açıklamaları arasında öne çıkan bazı projeleri dikkat çekti.

Önceki yönetim döneminde vatandaşa sunulan ayni ve nakdi destek sayısının 357 bin 742 iken, bu sayıyı 2023 yılında 2 milyon 292 bin 797'ye çıkardıklarını belirten İmamoğlu, yeni dönemde ise bu desteği 4 milyon haneye ulaştırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Emeklilere Yeni Destekler: Emeklilere yönelik de projelerini duyuran İmamoğlu, “Tek maaşla geçinen emekli vatandaşımıza hane başına yıllık 10 bin TL pazar desteği sağlayacağız” dedi. İmamoğlu, tek emekli maaşı ile geçinen hanelere Halk Ekmek büfelerinden ücretsiz olarak günde 1 ekmek alma hakkı getirileceğini açıkladı.

Evlenen Çiftlere Destek: İhtiyaç sahibi ailelere yönelik desteklerin artırılacağını dile getiren İmamoğlu, yeni evlenecek çiftlere 5 yıl içinde toplam 100 bin çifte tek seferlik 30 bin TL destek sağlanacağını belirtti. Ayrıca, Yenidoğan Destek paketinin üç kata çıkarılacağını belirtti.

Asgari Ücretle Geçinenlere Destek: Tek asgari ücretle geçinen hanelere ulaşım nakdi desteği sunacaklarını belirten İmamoğlu, hanedeki bir kişiye yıl boyunca toplam 10 bin TL ulaşım desteği sağlanacağını ifade etti.

Şehit ve Gazi Ailelerine Destek: Vatani görevlerini yerine getirirken hayatlarını kaybeden şehitlerin ve gazilerin ailelerine yönelik destekleri de artıracaklarını söyleyen İmamoğlu, bu kapsamda şehit ve gazi yakınlarına 5 bin TL nakdi destekte bulunacaklarını bildirdi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar