Mehmet Şimşek ‘olağanüstü biri’ demişti: Fatih Karahan Merkez Bankası’ndaki ilk sınavını 8 Şubat’ta verecek!

Mehmet Şimşek ‘olağanüstü biri’ demişti: Fatih Karahan Merkez Bankası’ndaki ilk sınavını 8 Şubat’ta verecek!
Hafize Gaye Erkan’dan boşalan Merkez Bankası Başkanlığı koltuğuna getirilen Fatih Karahan 8 Şubat’ta ilk kez kameralar karşısına geçecel. Karahan, yılın ilk Enflasyon Raporu'nu açıkladıktan sonra basın mensupları ile ekonomistlerin sorularını yanıtlayacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda beklenmeyen bir koltuk değişimi yaşandı. Hafize Gaye Erkan, ailesi ile ilgili medyada dolaşan iddialar ile sık sık gündeme gelmesinin ardından görevinden istifa etti.

18053541-728xauto.webp

Erkan, yaptığı açıklamada, "Son dönemde şahsıma yönelik büyük bir itibar suikastı kampanyası düzenlenmiştir. Bu süreçten ailem ve daha da önemlisi bir buçuk yaşını dahi tamamlamamış günahsız evladımın daha fazla etkilenmemesi için, Sayın Cumhurbaşkanımızdan ilk günden beri şerefle yürüttüğüm görevimden affımı talep etmiş bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

YENİ BAŞKAN FATİH KARAHAN OLDU

Resmi Gazete'de yayımlanan bildiride, "görevden alınan" ifadesi kullanılan Gaye Erkan'ın yerine, Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Fatih Karahan Başkanlık koltuğuna getirildi.

fahih-karahan-egkf-cover.jpg

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "olağanüstü bilgi birikimi ve uzmanlığa sahip, saygın bir makroekonomist" diyerek tanımladığı yeni Merkez Bankası Başkanı Karahan’ın ilk sınavı, 8 Şubat'ta olacak. İlk kez kameraların karşısına geçecek olan Karahan yılın ilk Enflasyon Raporu'nu açıklayacak.

EKOMOMİSTLERİN SORULARINI YANITLAYACAK

Toplantı, saat 10.30'da başlayacak ve Karahan'ın sunumuyla devam edecek. Ardından, basın mensupları ile ekonomistlerin sorularını yanıtlamak üzere bir soru-cevap bölümü gerçekleştirilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar