DEM Parti’nin İstanbul bilmecesinde sona gelindi: Başak Demirtaş İBB adayı mı oluyor? MYK bugün verecek

DEM Parti’nin İstanbul bilmecesinde sona gelindi: Başak Demirtaş İBB adayı mı oluyor? MYK bugün verecek
DEM Parti, bugün Merkez Yürütme Kurulu’nu (MYK) İstanbul adayını belirlemek için toplayacak. Toplantıda Başak Demirtaş ve Ali Kenanoğlu’nun İBB adaylığı görüşülecek.

Yerel seçimlere sayılı günler kala, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) İstanbul adayları belirsizliğini koruyor. Partinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bugün gerçekleştireceği toplantı ile adaylık konusunda kritik bir değerlendirme yapacak.

Bugüne kadar 5 adayını açıklandığı İstanbul'da DEM Parti’de, HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın adaylık çıkışı gündem yarattı.

Bu çerçevede toplanacak MYK toplantısında, İstanbul'daki seçmen tabanı ile yapılan görüşmeler ve parti il örgütünün görüşleri detaylı bir şekilde değerlendirilecek.

DEM Parti, MYK toplantısının ardından hemen bir açıklama yapmayabilir ve açıklamayı pazartesi gününe bırakılabilir. Partinin önde gelen isimleri ise her geçen gün aday çıkarma ihtimalinin güç kazandığını vurguluyor.

Alevi kanaat önderlerinden Ali Kenanoğlu, İstanbul için adı geçen önemli isimlerden biri olarak dikkat çekerken, Kenanoğlu'nun, Alevi kesimin oylarını önemli ölçüde etkileyebilecek bir figür olduğu belirtiliyor. İki önemli ismin "eş başkan" mı yoksa "başkan" olarak mı duyurulacağı ise MYK toplantısında yapılacak görüşmelerde belirlenecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar