Marmara Denizi’nde batan geminin öldü sanılan mürettebatından Batuhan A itirafı! Krokiyi çizip tek tek anlattı

Marmara Denizi’nde batan geminin öldü sanılan mürettebatından Batuhan A itirafı!  Krokiyi çizip tek tek anlattı
Marmara Denizi’nde batan kuru yük gemisinin mürettebatı arasında olduğu düşünülen Doğuşcan Yaylak’ın gemiden 2 gün önce ayrıldığı ortaya çıktı. Yaylak’ın anlattıkları dikkat çekti.

Marmara Adası’nda Gemlik’e yük taşımak için yola çıkan Batuhan A isimli kuru yük gemisi sabah saatlerinde acil sinyali verip bir daha anons vermedi. Geminin iletişiminin kesilmesinin ardından acil duruma geçildi, arama çalışmaları başlatıldı.

İçinde 6 mürettebatın da olduğu geminin battığı öğrenildi. Gemi içinde yer aldığı söylenen mürettebattan yağcı olarak çalışan Doğuşcan Yaylak’ın gemide olmadığı ortaya çıktı.

48121.jpg

Milliyet’ten Zeynep Dilara Akyürek’in haberine göre 2 gün önce gemiden ayrıldığını belirten Yaylak aşçı Zeynep Kılınç ve kaptan Hasan Mehmet Uyanık’ın kendisine kalması konusunda ısrarcı olduğunu ancak kendisinin kabul etmediğini söyledi.

65ce3e35530cb6da5d81bc8a.webp

“ONLARA KROKİYİ ÇİZDİM”

Yaylak, gemide çektiği son görüntüleri de paylaşarak şunları söyledi:

Ben daha 2 gün öncesine kadar gemideydim. Hiçbir sıkıntımız yoktu, çalışıyorduk. 'Ben büyük gemiye gitmek istiyorum' dediğimde, 'Son seferi yapalım, öyle git' dediler. İzine gidiyorum diye ayrıldım, çıkarken onun için listede adım yazıyor. Uyandım bir baktım gemi batmış, ben de uyanınca haberi aldım. Benim yerime başka bir yağcı arkadaş gelecekti, ben onu görüp tanımadan gemiden ayrıldım. Adını bilmiyorum.

640xauto-001.webp

“YAŞLI GEMİ AMA KÖTÜ HAVALARDA DA ÇIKIYORDUK”

Emniyet'e bilgi verdim, beni görüntülü aradılar. Hangi kamarada kim kalıyor diye konuştuk ve onlara krokiyi çizdim. Tüm ailem beni öldü biliyor. İzinlerimiz tamdı zaten, izin almasak çıkamayız. Yaşlı gemi ama kötü havalarda da çıkıyorduk. 2021’deki kazada ben yoktum. Eski gemi olduğu için su almış olabilir. Düne kadar arkadaşlarımla konuşuyordum, birden yok oldular. Stajyer yağcı Ahmet de gemideydi. O da kayıplar arasında."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar