Kargo teslim alırken bunu yapanlar dikkat! Saniyeler içinde hayatınız kararabilir, onlarca kişi böyle dolandırıldı

Kargo teslim alırken bunu yapanlar dikkat!  Saniyeler içinde hayatınız kararabilir, onlarca kişi böyle dolandırıldı
Yöntemlerine her gün bir yenisi ekleyen dolandırıcıların son yöntemi duyanlara pes dedirtti. Kapınızı açarken iki kez düşünün!

Dolandırıcılar çeşitli yöntemlerle vatandaşları tuzağa düşürmeye devam ederken İzmir Karşıyaka'daki bu yöntem şaşkınlık yarattı.

Kendisini PTT görevlisi veya kurye olarak tanıtarak tebliğ olduğunu iddia ettiği kağıtlara imza attırarak boş senet oluşturan dolandırıcı polis tarafından yakalandı.

Şüpheli, onlarca kişiden imzalı senet toplarken suçüstü yapılarak gözaltına alındı ancak adli kontrolle serbest bırakıldı.

aw143086-01.jpg

BOŞ SENET İMZALATTI

İlçede kapı kapı dolaşarak kendisini PTT personeli veya kurye gibi tanıtarak vatandaşlara tebliğ olduğunu söyleyen şüpheli, imzalanması gerektiğini belirterek boş senetleri imzalattı.

Polis tarafından yapılan operasyonla suçüstü yakalanan F.Y. isimli şüpheli, kağıttan basit bir düzenek kullanarak onlarca kişiden imzalı senet toplamıştı.

Ancak gözaltına alındıktan sonra "Resmi Belgede Sahtecilik" ve "Nitelikli Dolandırıcılık" suçlarından işlem gördükten sonra adli kontrolle serbest bırakıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar