Batan gemiden son görüntüleri ortaya çıktı! İşte o anlar...

Batan gemiden son görüntüleri ortaya çıktı! İşte o anlar...
Marmara’da batan geminin yeni görüntüleri ortaya çıktı. Kayıp gemici Hüseyin Tutuk videoyu ailesine göndermiş.

Marmara Denizi'nde Batuhan A isimli kargo gemisinin batışına ilişkin yeni bilgiler tekrar gündeme taşındı.

Balıkesir'in Marmara Adası ile Bursa'nın Gemlik ilçesi arasında seyir halinde olan 69 metre uzunluğundaki gemiye ait yeni görüntüler, geminin mürettebatından Hüseyin Tutuk tarafından kaydedildi.

Tutuk, ailesiyle paylaşmak amacıyla felaketten kısa bir süre önce çektiği videoyu akrabalarına iletti.

Videoda, fırtına sebebiyle zorluklarla mücadele eden geminin dalgalara karşı direnişi ve sonunda sulara gömülüşü açıkça görülüyor. Tutuk'un, "Allah'ım yardım et. 6 saattir buradayız." şeklindeki feryatları, yaşananların ciddiyetini gözler önüne seriyor.

Batuhan A gemisi, sabah 06.32'de acil durum sinyali verdi ve saat 07.12'de bu sinyal kesildi. Altı mürettebat üyesinin bulunduğu gemi için 275 kişilik ekip tarafından kesintisiz arama kurtarma faaliyetleri yürütülüyor. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Karacabey Kurşunlu Mahallesi açıklarında gerçekleştirilen kurtarma çalışmalarını yerinde gözlemleyerek, ekiplerden bilgi alıyor.

Demirtaş, 9 gemi, 2 uçak ve helikopterlerle yaklaşık 500 kişinin özveriyle çalıştığını belirterek, akşam saatlerinde geminin batığına dalış yapıldığını aktardı. Geminin enkazında sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi veren Vali, olayın detaylarının açığa çıkarılması için yoğun çaba sarf edildiğini ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar