Antalya'da tarım alanlarını fırtına ve dolu vurdu!

Antalya'da tarım alanlarını fırtına ve dolu vurdu!
Antalya'da geçtiğimiz gece başlayan şiddetli fırtına ve dolu yağışı, yüzlerce dönüm tarım arazisine zarar verdi.

Manavgat’ta dün yaşanan dolu yağışı ve fırtına, Saraçlı, Belenobası, Evrenseki, Kalemler, Çolaklı ve Gebece mahallelerinde açıkta yetiştirilen tarım ürünlerine büyük zararlar verdi. Dolu yağışı ve fırtına sonrasında Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, belediye başkan yardımcıları, Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri zarar gören bölgelerde inceleme başlattı.

Yapılan incelemelerde, dolu ve fırtınanın ekili arazilere büyük zarar verdiği belirlendi. Karpuzların saplarından koptuğu, buğday, arpa, zeytin ve narenciye ürünlerinin tanelerinin döküldüğü, arı kovanlarının da yerle bir olduğu tespit edildi. Bölgedeki tarım alanları dolu ve fırtına nedeniyle beyaza büründü.

aw197243-05-1.jpg

“DOĞAL AFET KAPSAMINA ALINMALI”

Afet bölgelerinde incelemelerde bulunan Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, yaşanan durumu şu şekilde değerlendirdi:

“Dün akşam üzeri haberi aldık. Kısa bir sürede yoğun ve büyük taneleri olan bir dolu yağışı ile birlikte bütün tarım alanlarının çok kötü olduğunu gördük. Sabah erkenden çalışmalara başladık. Saraçlı bölgesinden başladık, Belenobası’ndayız. Burası daha önce yangın afeti yaşamış bir bölge. Şimdi de dolu yağışıyla mücadele ediyoruz. Arılarımız perişan olmuş durumda. Karpuzlarımız, sebzelerimiz yok olmuş durumda. Bölgede ciddi bir sorun var. İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerimiz, Ziraat Odası Başkanımız Rasim Metin, belediye başkan yardımcılarımız burada. Sahayı görüyoruz. Hem İlçe Tarım Müdürlüğüne, hem Kaymakamımıza hem de Sayın Valimize durumu bildireceğiz. Bu bölgenin tarım açısından sigortalanması çok zor. Doğal afet kapsamına alınarak bu insanlara yardım eli uzatılması gerekiyor.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar