EYT'lilerin ilk maaşlarını alacağı gün belli oldu! Mart ayının o gününde hesaplarda olacak!

EYT'lilerin ilk maaşlarını alacağı gün belli oldu! Mart ayının o gününde hesaplarda olacak!
EYT kapsamında emekli olacak milyonlarca vatandaş ilk maaşını alacak olmanın heyecanını yaşıyor. Mart ayında alınacak maaşların hangi gün hesaplara yatacağı belli oldu.

EYT tasarısı en geç önümüzdeki hafta Meclis''e gelecek. 2023 yılı içinde 2 milyon 250 bin vatandaş EYT kapsamında emekli olacakken, gözler ilk maaşların ödeneceği Mart ayına çevrilmiş durumda. AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu geçtiğimiz günlerde EYT''lilerin ilk maaşlarının Mart ayında hesaplarda olacağını söyledi. Peki milyonlarca EYT''li Mart ayının kaçında maaş alabilecek? Bu sorunun cevabı da netleşmiş durumda.

MAAŞLAR TAHSİS NUMARASINA GÖRE ÖDENECEK

SGK tarafından emekli olan vatandaşlar, verilen tahsis numarasına göre maaşlarını almaya hak kazanıyor. Her emekliye bağlanan tahsis numarasının son hanesindeki rakam, aynı zamanda bundan sonra maaşınızın hangi gün hesaba geçeceğini de belirlemiş oluyor. EYT tasarısının Meclis''ten geçmesinin ardından Resmi Gazete''de yayınlanacak karar ile birlikte SGK, emeklilik için EYT''lilerden başvuru toplayacak. Hızlıca başvuruları değerlendirecek olan ekip, 7-24 çalışacak ve emekliliğe uygun olan EYT''lilere bir tahsis numarası verecek. İşte bu numaranın son rakamına göre Mart ayında alacağınız maaşın gününü aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Şubat ayında belli olması beklenen tahsis numaralarının son rakamına göre:

9 olanlara ayın 17’sinde

7 olanlara ayın 18’inde

5 olanlara ayın 19’unda

3 olanlara ayın 20’sinde

1 olanlara ayın 21’inde

8 olanlara ayın 22’sinde

6 olanlara ayın 23’ünde

4 olanlara  ayın 24’ünde

2 olanlara ayın 25’inde

0 olanlara ayın 26’sında maaşları ödenecek.

İLK MAAŞ NEREDEN ALINACAK?

EYT ile emekli olan vatandaşlar, tıpkı normal SGK emeklileri gibi ilk emekli aylıklarını PTT şubelerinden alacaklar. Vatandaşlar, ilk maaşlarının ardından e-Devlet üzerinden emekli aylıklarını arzu ettikleri bankaya taşıyabilecekler. Bu taşıma işleminin ardından Nisan ayında yatan maaş ile birlikte başvurmaları halinde bankaların sunduğu promosyon kampanyalarından da yararlanılabilecek. Ayrıca Nisan ayının ilk haftalarında yapılacak emekli bayram ikramiyesi ödemeleri de maaşınızı taşımanız halinde yeni banka hesabınıza yapılacak. 







 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar