Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Kuyruğun Başı

Sadece bir hayvana ait olsa ve biyoloji dersini işliyor olsak belki hakkında ilginç şeyler duyabileceğimiz bir başlık olabilirdi ama burada bahsedilen kuyruğun bilimle yakından uzaktan ilgisi yok.

Küçük yaşlardan beri kuyruklara girmeye alışkınız aslında... Hastanede, fırının önünde pide beklerken, okula gelen sağlıkçıların bize aşı yapması için... (Gerçi aşı kuyruğuna girmek yerine kaçmayı tercih eden öğrenciler de olmuştur)

Yurtdışında büyük bir özlemle bekledikleri filmin ya da tiyatro oyununun biletini almak üzere kuyruk olan insanların haberlerini izliyoruz, ya da yeni çıkan bir telefon modeline sahip olmak için dükkânın önünde sabahlayan insanlar... Büyük bir indirim öncesi marketin önünde oluşan kilometrelerce uzunluğundaki kuyruktan bahsediliyor yılın son aylarındaki haber bültenlerinde...

Tabi bu saydığım kuyruklar yurtdışındaki haberlerden, yerele indiğimizde yani pencereden kafamızı uzatınca bile karşılaşabileceğimiz kuyruklar ise şimdilerde genellikle ucuz ekmek ve yağ sahibi olabilmek için oluşturulmuş kuyruklar oluyor. Yağan yağmura aldırmadan soğuktan korunmaya çalışarak bir tane daha fazla ekmeğe sahip olabilmek için beklenen kuyruklar.

Kuyrukta geçirdiğimiz vakte dair Rusya'da yapılan bir araştırmaya göre, Rusların her yıl 5,5 günlerini kuyruklarda geçirdiğini ortaya koydu. Bir başka deyişle Rusya vatandaşları ömürlerinin 1,1 yılını sıra bekleyerek geçiriyor.

Erkekler her yıl 6,8 günü kuyrukta geçirirken, kadınlarda bu süre 4,1 gün. En çok sıra beklenen yerlerin başında yılda 27 saatle süpermarketler geliyor. İkinci sırada 24 saat ile toplu taşıma kuyrukları var. Sağlık kurumları 16 saat ile üçüncü sırada.

Düşünsenize ömrünüzün bir yılı kuyrukta geçiyor. Tabi bu süreler Rusya için geçerli Türkiye'de ekmek, yağ ve belki ilerleyen günlerde kim bilir hangi ürünler için kuyruğa girmeye başlayacağımız düşünülünce ülkemiz insanı için bu süre uzayabilir.

Temenniler milyonların sanat için, lunaparktaki bir eğlence aracına binmek için kuyrukta beklemesi ya da gönül verdiği takımın maçını izlemek için o heyecanı yaşamak adına sıraya girmesi...

Bir müzenin açılışı sırasında kapının önünde oluşan büyük kuyrukların haberlerini izlemek nasip olsun bizlere... Temel ihtiyaçlar için kuyruğa girmek sadece bir tane daha ekmek alabilmek adına saatlerce kuyrukta beklemek kaderimiz olmasın!

Yapılan araştırmalar ortaya koymuş günlerimizi, aylarımızı, yıllarımızı kuyruklarda geçiren varlıklarız! Madem iyi ya da kötü bir sebeple kuyruğa girmeye mecburuz en azından 'kuyruğun başı'nda olalım da hayatı yaşamaya da vaktimiz kalsın!

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları