Video izleme süresi artık üç saniyeye düştü

Video izleme süresi artık üç saniyeye düştü
Türkiye'de kullanıcıların Instagram videolarını izleme süresi, platformun popüler olduğu dönemde 10 saniye iken, zamanla 3-5 saniyeye kadar düştü.

Gündelik yaşamın vazgeçilmezi haline gelen sosyal medya platformları, özellikle videoların kalitesindeki düşüş ve sıklığındaki artış nedeniyle kullanıcıların dikkatini çekmekte zorlanıyor. Sosyal Medya Uzmanı Furkan Talay, yaptığı açıklamada, "Özellikle Instagram'da her geçen gün artan video yüklemeleri ve içerik değişiklikleri nedeniyle takipçiler, 3 saniyeden sonra sıkılmaya başlıyor." dedi.

'3 SANİYEDEN SONRA SABIR TÜKENİYOR'

Talay, uluslararası araştırmaların da aynı sonuçları verdiğini belirterek, "Instagram'da video izleme süresi her geçen yıl azalıyor. Bu durum Türkiye'de de aynı. İşte bu nedenle Instagram üzerinden ticaret yapmak isteyenlere özellikle önerimiz, introların sona erdiği ve ana mesajın 3-5 saniye içinde verilmesi gerektiği yönünde. Yani 3 saniyeden sonra sabrımız tükeniyor ve bir sonraki videoya geçiyoruz. 10 saniye kadar izlenen video neredeyse yok denecek kadar azaldı." şeklinde konuştu.

Talay, düşen içerik kalitesi, çeşitliliğin artması ve kullanıcıların gündelik yaşamdaki yorgunlukları gibi faktörlerin bu durumu etkilediğini ifade etti. Artan çeşitliliğin Instagram'ın kontrolü dışında bir durum olduğunu belirten Talay, "Her gün Instagram'ı farklı gerekçelerle kullanan kişi sayısı artıyor. Diğer bir etken ise yorgunluk. Gündelik koşturmaca içinde nefes almak için Instagram'a giren kullanıcılar, bir süre sonra bu platformun daha da yorucu olduğunu düşündükleri için video izleme alışkanlıklarından vazgeçiyorlar." şeklinde açıklama yaptı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar