Maden ocağında mahsur kalan işçiler 11 saat sonra kurtarıldı

Maden ocağında mahsur kalan işçiler 11 saat sonra kurtarıldı
Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde özel bir ocakta göçük meydana geldi. Göçükte mahsur kalan iki işçi kurtarıldı.

Zonguldak'ta, Kilimli ilçesine bağlı Gelik Beldesi'nde bulunan özel bir maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan 2 işçi, 11 saat süren yoğun bir kurtarma operasyonu sonucunda sağ olarak çıkarıldı.

İKİ İŞÇİ MAHSUR KALMIŞTI

Olay, dün saat 15.30 sıralarında maden ocağında meydana geldi. Maden ocağında çalışan Anıl Açıcı (33) ve Furkan Bahar (26) isimli işçilerin tavanın çökmesi sonucu mahsur kaldığı bildirildi.

İki işçi, ocak içi haberleşme hattı aracılığıyla durumu yer üstüne bildirerek yardım istedi. Sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten işçiler, göçük nedeniyle yer üstüne çıkamadıklarını ifade etti.

Olayın bildirilmesi üzerine şirket yetkilileri hemen kurtarma çalışmalarına başladı. AFAD, sağlık ekipleri, jandarma ve Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait tahlisiye ekipleri de bölgeye sevk edildi. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu da olay yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

aw125020-03.jpgİşçilerin aileleriyle iletişim kurularak sağlık durumları hakkında bilgi verildi. İşçilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu öğrenen aileleri, rahat bir nefes aldı. Yaklaşık 11 saat süren kurtarma çalışmalarının ardından, mahsur kalan işçiler sağ olarak çıkarıldı. Ambulansa alınan işçiler, ilk müdahalelerinin ardından Atatürk Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. İşçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar