Büyükçekmece Belediyesi'ne yapılan rüşvet operasyonuyla ilgili flaş gelişme! 140 villayı temel atmadan inşa etmişler

Büyükçekmece Belediyesi'ne yapılan rüşvet operasyonuyla ilgili flaş gelişme! 140 villayı temel atmadan inşa etmişler
Büyükçekmece Belediyesi'ne yapılan bir operasyonda göz altına alınan 21 kişiden 8'i tutuklandı. Yıkılması için valiliğe yazı yazılan 140 adet villanın temel atılmadan, zorunlu olan fore kazık çakılmadığı ve sismik kontrollerin hiç yapılmadığı öğrenildi.

Eskice Mahallesi'ndeki 140 adet villanın imarında usulsüzlük yapıldığıyla ilgili Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma içerisinde 18 Ocak'ta yapılan operasyonda, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı olan Nuraydın Sak, Büyükçekmece Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür V. Abdurrehim Çakır'ın da aralarında olduğu 7'si belediye personeli olmak üzere toplam 21 kişi, 'Nitelikli dolandırıcılık, rüşvet ve resmi belgede sahtekarlık' suçlarından gözaltına alınmıştı.

buyukcekmece-belediyesine-yapilan-operasyonda-8-kisi-tutuklandi-8639-dhaphoto1.jpg

8 KİŞİ TUTUKLANDI

Emniyette işlemleri biten ve adliyeye gönderilen şüphelilerden 8'i tutuklandı. Tutuklananlar arasında inşaat firması sahibi olan Ali G. ile Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak, Büyükçekmece Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür V. Abdurrehim Çakır'da var.

buyukcekmece-belediyesine-yapilan-operasyonda-8-kisi-tutuklandi-8639-dhaphoto2.jpg

BELEDİYE PERSONELİ RÜŞVET KARŞILIĞI İNŞAAT RUHSATI VERMİŞ

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yıkılması için İstanbul Valiliği'ne bir yazı gönderilen 140 villa ile alakalı da bazı yeni bilgiler ortaya çıktı. Villaların temel atılmadan yapıldığı, zorunlu olan fore kazıkların çakılmadığı, sismik kontrollerin yapılmadığı tespit edildi. Usulsüz olarak yapılan inşaata belediye personeli tarafından rüşvet karşılığında inşaat ruhsatı verildiği öğrenildi.

buyukcekmece-belediyesine-yapilan-operasyonda-8-kisi-tutuklandi-8639-dhaphoto3.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar