Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Kurallar

Mağara devrinde hayatta kalabilmek adına sırt sırta veren insanlık ‘geliştikçe’ bir arada hareket etmeyi unuttu. Savaş başlatmak için milyonları öldürmek için yanıp tutuşur oldu.

Elindeki gücü başkalarını ezmek ya da onları boyunduruk altına almak için kullandı ama göstermelik de olsa sevgi mesajları vermeyi ihmal etmedi.

Hayatın çivisi çıkmasın diye koyulmuş kurallar herkes için geçerlidir. Senin az uymak bir başkasının iki katı daha fazla kurallara uyması gibi bir dengeden söz edemeyiz.

Bir gün bunu neden yaptın diye azarladığımız kişilere iki gün sonra neden yapmıyorsun azarını sergilediğimizde böylesi yumuşak bir zemine herhangi bir yapı inşa edemeyeceğimizi de görmemiz gerekiyor...

İşleyişe dair bazı kurallar koyarken ve uyulmadığı için çevrenizdeki insanları ağız dolusu hakaretlere boğarken iki adım sonrasında kendi koyduğunuz kuralları değiştirmek gibi bir lüksünüz olamaz.

Bu yaptığınız hareket hem suçladığınız insanlara saygısızlıktır hem de kendi karakterinizin başkaları gözünde sorgulanmasına yol açar...

Hayatta kalmak ve üç günlük dünyadan biraz keyif almak adına kurulmuş bu sistemde, başkalarına emirler yağdırıp onları aşağılarken insanlığımızdan sıyrıldık.

Köklü kulüplerimizin küme düşme ihtimallerini konuşmak markalaşmak ve belirli bir kaliteyi yakalamak adına ne kadar da başarısız olduğumuzu gösteriyor.

Eğitim sistemini üzerine kurduğumuz sınavlarda hemen her gün yaptığımız ''ayarlamalar'' yüzünden eksik eğitim almış bireylerin bizleri kurtarmasını umar hale geldik...

İdarecilerin yanlışlarına tanıklık ettik, patronların işçilerine ne kadar kolay sırt döndüklerini ve onları gözyaşları içinde bıraktıklarının farkında bile olmadıklarını anladık.

Bizi birbirimize ışık hızında bağlayan teknolojiyi komik videolar çekmek ya da kıyasıya hakaret etmek için kullanır olduk. 

Bir yaraya merhem olmak adına bizden sonraki nesle bugünden daha güzel bir dünya bırakmak adına kılımızı bile kıpırdatmadık.

Yıllar geçip giderken karakterimizin temelini oluşturacak bazı unsurları eksik bıraktık. Statümüzün ve kazancımızın ışığında kör olduk. 

İçinde yaşadığı dünyaya bile sırt çeviren bir canlı türünden bahsederken nasıl kelimeler kullanmak gerektiğini bilemiyorum!

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları