Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Komikli bir yıl!

Televizyon kanallarının yılbaşı eğlenceleri özellikle son yıllarda yayın akışlarındaki programların içine şarkıcıların eklenmesiyle oluşturulmuş bir konsept şeklinde ilerliyor. Kanal sayısındaki artışla birlikte bir zamanların TRT'si gibi güçlü ve geceye özel bir program hazırlamak son derece zorlaştı. 2021'den 2022'ye girerken de kanallar önceki yıllara benzer programlarla milyonların karşısına çıkmayı tercih etti. Bu programlar arasında Ata Demirer Gazinosu ve dijital bir platform üzerinden yayınlanan Cem Yılmaz'ın 'Diamond Elite Platinum Plus' şovu öne çıktı ve yılbaşı gecesi alternatif bir şeyler arayan izleyicinin imdadına yetişti. Gecenin bir diğer eğlenceli işiyse yılbaşı özel bölümü yayınlanan Güldür Güldür oldu.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlar ve geri dönüşler insanların özellikle tercihlerini bu üç yapımdan yana kullandığını gösterdi. Komedi işlerine mesafeli duran ve özellikle dizilerinde şiddet ve gözyaşı öğelerini bol bol taşıyan yapımları tercih eden izleyici yeni bir yıla girerken sadece gülmek istedi. Geride bıraktığı seneye dair tüm karamsarlıkları bir kenara bırakmak ve doyasıya gülmek istedi.

Kim bilir belki de bu tercih 2022'ye yansıyacak bir hareketin başlangıcı olur. Zira biz ne kadar iyi dileklerde bulunursak bulunalım yeni yılın ilk saatlerinde bizleri sarıp sarmalayan zam dalgası 2022 yılının da boğucu sorunlarla geçeceğinin işareti oldu. Komediye duyulan ihtiyacın artmasının temelinde sorunlardan bir nebze olsun kaçmayı sağlaması yatıyor hiç kuşkusuz! Aynı zamanda Şahan Gökbakar'ın yaptığı gibi sosyal medya hesabından gündemdeki gelişmelere dair paylaştığı mizahi göndermeler onun milyonlarca insanın evine ve beynine girmesini sağlıyor ve herkesin yaşananları daha doğru değerlendirmesi adına yardımcı oluyor. Çünkü komedinin kitleleri etkileme gücü son derece fazla!

Cem Yılmaz yeni yılın ertesinde programına gelen yorumlardan duyduğu memnuniyeti sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla gösterirken komedinin gücünü bir kez daha gözler önüne serdi. Aynı zamanda verdiği eleştiri mesajıyla gündeme dair göndermede bulunmuş oldu.

Yılmaz, hesabından paylaştığı "Yılbaşı gecesinde gösterimi izleyip gülen neşelenip tebrik  eden herkese teşekkür ederim. Gülecek hiç bir şey kalmadığında bugünler daha da kıymetli olacak. Komedyenlerin en tatlı tarafı, onları sevmeme özgürlüğünüzün olması. Bunun tadını çıkarmalısınız" paylaşımıyla gülmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatırken, bizlere huzur veren ve şimdiye kadar ayakta kalmayı başaran mizah kalesinin ne kadar önemli olduğunun da altını çizmiş oldu.

Cem Yılmaz'ın paylaşımını okurken "Gülecek hiç bir şey kalmadığında bugünler daha da kıymetli olacak" sözleri özellikle dikkatimi çekti. Karamsarlığın artık sokaktaki herkesin yüzünde net bir şekilde okunduğu bir süreçten geçerken gerçekten de gülecek hiç bir şeyimizin kalmadığı bir zamanla sınanacak mıyız diye düşünmeden edemedim. Hemen her türlü mutluluğun ve heyecanın elimizden birer birer alındığı bir dönemi yaşarken milyonlarca insanın 'komikli bir yıl' dileğinde bulunmasının altında belki de hayata tutunmak adına gülecek bir şeyler araması yatıyor olabilir.

Dünya giderek daha da karanlık sınavlarla sınanırken gülme ihtiyacı da bir o kadar artıyor. Her ne kadar yılın ilk saatlerinde ekonomik anlamda kara haberler almış olsak da tercihimizi gülmekten yana kullandık ve tavrımızı da net bir şekilde ortaya koymuş olduk.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları