Kılıçdaroğlu "namusum" demişti: Ümit Özdağ seçim öncesi anlaştıkları iki bakanlığı daha açıkladı

Kılıçdaroğlu "namusum" demişti: Ümit Özdağ seçim öncesi anlaştıkları iki bakanlığı daha açıkladı
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, seçimlerin kazanılması halinde İçişleri Bakanlığı ve MİT Başkanlığının yanı sıra iki bakanlığın daha kendilerine verileceğini söylemişti. Bahar Feyzan’ın Youtube kanalında konuşan Özdağ, söz konusu iki bakanlığın da ismini açıkladı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu öncesinde mutabakat imzaladıkları CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendilerine İçişleri Bakanlığı dışında verilen iki bakanlığın da ismini açıkladı.

"KÜLTÜR VE TURİZM İLE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İÇİN DE SÖZ VERİLDİ"

Gazeteci Bahar Feyzan'ın YouTube kanalına konuşan Özdağ, daha önce kamuoyunda bilinen İçişleri Bakanlığı'nın dışındaki iki bakanlığın Milli Eğitim ile Kültür ve Turizm bakanlıkları olduğunu belirtti.

Yazılı metinde bu iki bakanlığın yer almadığını ifade eden Özdağ, “Cumhuriyet Halk Partisi'ne 1924 Anayasası'nı imzalattık mı imzalattık. Milli üniter laik devleti imzalattık mı imzalattık. Niye imzalattık? Çünkü güçlendirilmiş parlamenter rejim belgesinde bunun aksine imza attılar. Aynı zamanda terörle mücadele konusunu imzalattık mı imzalattık. Kayyumu imzalattık mı imzalattık. İçişleri Bakanlığı ve iki bakanlık daha... Bunun dışında konuştuklarımız Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı. Bunu ilk kez açıklıyorum. Ama bunlar konusunda bir yazılı metinde anlaşmadık. Hatta Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bölünebileceğini falan konuştuk. Milli İstihbarat Teşkilatını da konuştuk, içinden gelen birisinin başkan seçilmesi kaydıyla. Yani biz Zafer Partisi olarak Türk siyasetini yeniden formatladık o belgeyle" ifadelerini kullandı.

7720ac82-8aqfrw5skdl3tyi5s6vzdp.jpeg

KILIÇDAROĞLU: İKİ KİŞİNİN NAMUSUNA TESLİM EDİLEN BİR PROTOKOLDÜR

Özdağ'ın açıkladığı protokolle ilgili o dönem Kılıçdaroğlu susmayı tercih etmişti. Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında, "Sizin Özdağ ile aranızda yaptığınız özel bir protokol var mı?" sorusuna, "Evet var. Bu protokolle ilgili konuşmam doğru değil. İki kişi arasında yapılan ve iki kişinin namusuna teslim edilen protokoldür. Benim bu konuda konuşmam en azından ahlaki olarak doğru değildir. Evet protokokol var, kamuoyuna açık bir protokol değil. Dolayısıyla ikimizin namusuna teslim edilmiş bir protokoldür. Nokta" şeklinde yanıt vermişti.

CHP MUTABAKATI YALANLAMIŞTI

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "İki protokolde de üç bakanlık ve MİT Müsteşarlığına dair bir düzenleme, bir madde bulunmamaktadır." diyerek Özdağ'ı yalanlamıştı. Özdağ, bu açıklamaya ilişkin de "Faik Öztrak, Kılıçdaroğlu ile görüşseydi böyle bir açıklama yapmazdı. Kılıçdaroğlu kazansaydı ben İçişleri Bakanı'ydım" diye konuşmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar