Mustafa Destici memur zammını beğenmedi: 7 senedir destek verdiği iktidarı sert eleştirdi

Mustafa Destici memur zammını beğenmedi: 7 senedir destek verdiği iktidarı sert eleştirdi
Büyük Birlik Partisi lideri Mustafa Destici, dün belli olan memur ve memur emeklisinin zam oranı hakkında fikrini aktardı. Destici, yapılan zamlarla ilgili olarak “Beklentileri karşılamaktan uzak” ifadelerini kullandı.

ABDULLAH İSTENCİ / GÜNBOYU

Memur ve memur emeklilerini ilgiyle takip ettiği 2024-2025 yıllarına ait zam oranı belli oldu.

Buna göre 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10; 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam yapılacak.

Memurlara yapılan zamlar sonrası tepkiler gelmeye devam ederken Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de yapılan zammı yeterli bulmadı.

“MERKEZ BANKASI'NIN TAHMİNİ ENFLASYON BEKLENTİSİ RAKAMLARININ DAHİ ALTINDA”

Destici, sosyal medya hesabından yapılan zamla ilgili olarak “Beklentileri karşılamaktan uzak” ifadelerini kullandı. Paylaşımında ise şu ifadelere yer verdi:

“Hakem Heyeti tarafından açıklanan zam oranları Merkez Bankası’nın tahmini enflasyon beklenti rakamlarının dahi (2024 yılı İçin %8 2025 yılı için ise %4) altındadır.

Binaenaleyh, memur ve emeklilerimizin haklı talep ve beklentilerini karşılamaktan uzak kalmıştır. Temennimiz; Hükümetimiz yeni bir çalışma yaparak en az tahmini enflasyon rakamlarının üzerinde çalışan ve emeklilerimizi tatmin edecek bir teklif sunmalıdır.”

mustafa-detici.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar