Ünlü profesör Yusuf Halaçoğlu milliyetçi bir parti kurmak için kolları sıvadı

Ünlü profesör Yusuf Halaçoğlu milliyetçi bir parti kurmak için kolları sıvadı
Yerel seçime aylar kala Ankara kulislerini hareketlendirecek bir bilgi daha ortaya atıldı. 'Milliyetçi' kanadın içerisinde yer alan çok önemli bir ismin daha parti kurma hazırlığında olduğu öğrenildi. Gazeteci İsmail Saymaz, canlı yayında ‘milliyetçi cenahta yine hareketler var’ diyerek o ismin kim olduğunu duyurdu. İşte detaylar…

Yerel seçimlere kısa bir süre kalmışken Ankara kulislerini karıştıracak bir kulis haberi geldi. 'Milliyetçi' kanadın içerisinde yer alan çok önemli bir ismin daha parti kurma hazırlığında olduğu iddia edildi. MHP, İYİ Parti ve Zafer Partisi’nden sonra yeni milliyetçi partiyi kuracak kişinin eski MHP milletvekili Yusuf Halaçoğlu olduğu öne sürüldü.

Gazeteci İsmail Saymaz kulislerde konuşulan yeni kurulacak partilerle ilgili canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

halacoglu.jpg

"SİYASET BİRAZ KARIŞACAK"

Yusuf Halaçoğlu ve arkadaşlarının parti kurma hazırlığında olduğunu belirten Saymaz, “Yani yeni bir milliyetçi parti daha doğuyor. Ayrıca henüz ona parti diyemeyiz ama bir hareket daha var. Veryansın çevresi diye bilinen başında Nihat Genç’in olduğu Erdem Atay’ın da olduğu ve çok sayıda bilim adamı, işadamı, öğrenciler, hukukçular, mimarlar ve turizmcilerin de destek verdiği belirtilen ‘Cumhuriyetçi Vatanseverler Hareketi’ diye bir hareket başlattılar. Hangi vadede bilmiyorum ama partiye de evirilebilir. Onlar da başka bir milliyetçi ve cumhuriyetçi bir seçenek olarak konumlanıyorlar.

Yusuf Halaçoğlu’nun ki kendisi MHP’den ayrıldı, İYİ Parti’den ayrıldı, Zafer Partisi’nin de kuruluş sürecinde yer aldı diye biliyorum. Şimdi o bu üç partiden ayrılıp kendi partisini kuruyor. Yani siyaset biraz karışacak” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar